Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Maturitní vysvědčení - známky (důležitost)

Moja vysoká škola (v SR) na maturitné známky v čase, keď som sa na ňu hlásil (2014), vôbec neprihliadala. Pokiaľ viem, vôbec ich nezohľadňuje ani teraz.

Pri pohovore sa podľa mojich obvykle pri vzdelaní riešia iné aspekty než samotné známky. Ak si vyznamenaný (so 4 evidentne nie si), môžeš si to napísať do životopisu, ale ďaleko viac podľa mňa zavážia iné veci. Osobnostné predpoklady (vrátane vystupovania na pohovore), skúsenosti, oblasť, v ktorej hľadáš prácu.

Samozrejme, vždy záleží na človeku, ktorý pohovor vedie (a na mieste, kam sa hlásiš). Zažil som pohovor na kancelárske miesto v jednom reťazci (máte aj u vás v ČR, na 4 písmenká), kde bola spolu so mnou súčasne prítomná aj iná kandidátka. Dvojstupňové štúdium na výške jej trvalo 7 rokov namiesto u nás bežných 5. Vedúceho oddelenia, kam sme sa obaja hlásili, dosť zaujímali dôvody predĺženia. Napokon nevzali ani jedného z nás.

Ja mám z vysokej školy červený diplom, prácu som si však cielene hľadal mimo oblasti. Vyznamenanie si do životopisu nepíšem a o tejto skutočnosti som sa na pohovore nikdy nezmienil. Ak sa vôbec na štúdium pýtali, zaujímala ich moja diplomovka a prečo si hľadám robotu mimo oblasti. Moja maturita nikdy nikoho nezaujímala, okrem stredoškolákov, s ktorými som prišiel do styku (chceli vedieť, čo ich čaká).

Žiadne vysvedčenie z teba odborníka na žiadnu oblasť nespraví a potenciálni zamestnávatelia si to pomerne dobre uvedomujú.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat