Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Programování od nuly - jak začít?

Zdravím,

rozumím tomu, že v nějakých obměnách už tu určitě podobné dotazy byly, ale zkusím moje otázky více specifikovat, tak snad to nebude problém.

Rozhodl jsem se, že bych chtěl začít programovat.

Mám nějaké předpoklady, které by třeba mohli pomoct (slušné logické myšlení, rychle se učím, mám nadstandardní paměť, umím dobře aj), ale jinak bych začínal v podstatě od nuly.

Jako výchozí jazyk, ke kterému bych chtěl směřovat, je (po načtení základních informací) Java. A teď moje otázka tedy směřuje na to, jestli dává smysl, abych se rovnou vrhl na nějaký tutoriál Javy a začal se rovnou učit to nebo jestli bych na to měl jít například jinak. Jestli je třeba něco čemu bych se měl vysloveně věnovat předtím než se vrhnnu na programování. Nějaké technické věci nebo něco takového. Možná se ptám naivně, ale je to spojené s tím, že do toho fakt půjdu od nuly.

Analogicky by mě pak zajímalo do jaké míry má smysl se předtím/paralelně s tím učit kodovací jazyky jako html, css a další, ať už proto že mi to dá nějaký dobrý základ nebo s ohledem na to, že je budu stejně do budoucna potřebovat.

Díky moc za všechny postřehy.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat