Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Genderovo vyvážené modlenie

Začiatke roke je nasadené veľmi vysoko. Som zvedavé, čo túto tupotu prekoná. Demokratické reprezentantke zakončilo modlitbu slovami Amen a Awomen. Týmto modifikovaním sexistickej shebrejčiny prekročilo významné milníke v herstórii boje za rovnocennosť ženov a muží. :-D
https://www.youtube.com/watch?v=tDBJPvI92as

Ach, a to najbližšie 4 roky a asi už naveky má tote vládnuť....

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo dělat si srandu z genderových šílenců me docela baví. Já už třeba dlouho říkám, že "hejtmanka" má…
ml1 20.01.2021 14:09
ml1
Neukvapuj se s tím "Ve jménu..." - není těch genderů 52 a víc? Nesleduju ten nárůst pravidelně, ale…
gilhad 21.01.2021 01:41
gilhad
Ano, vrtulník/helikoptéra je přece i z medicínského hlediska jasně vymezené pohlaví. A že se jaksi n… poslední
L-Core 21.01.2021 20:35
L-Core
No a je tu další perla.
čumil old 21.01.2021 19:55
čumil old
To bude sranda, jak tohle bude koexistovat s reáliemi, které v té zemi zavedou příslušníci jiného sv… nový
L-Core 21.01.2021 20:31
L-Core

Jo dělat si srandu z genderových šílenců me docela baví. Já už třeba dlouho říkám, že "hejtmanka" má být "hejfrau" případně "hejtwoman" když už chceme být u té angličtiny.To samé ombucmanka (nevím jestlio se to píše přesně takto, možná ombutsmanka) a několik dalších podobných funkcí.
Je to něco podobného, jako Neumann a Neumannová (správně Neufrau i když je to lexikálně samozřejmě nesmysl, protože je to žena nového muže a ne nová žena).

Ten Amen by mě ani nenapadnul, hlavně bych tam nehledal toho muže. Ale jinak náboženství je od začátku genderově nevyvážené. Už když si vezmeme počátek - genesis - bůh (muž, teda pokud to není nějaká bezpohlavní entita) stvořil muže Adama a ženu až později ze zbytků. Alespoň že ten restart v podobě potopy světa byl genderově vyvážený (Noe, jeho žena, synové a jejich manželky). A ta nevyváženost neni jen výsadou semitů, muslimové to mají snad ještě horší a asi by se hledalo těžko náboženství, které uvažuje obě pohlaví jako rovnocenná. Takže nějaký Amen je asi to nejmenší (ve jménu matky, dcery a duchyně svaté, Áwomen by znělo zajímavě a kdyby měla být zastoupená obě pohlaví zároveň...).

Ano, vrtulník/helikoptéra je přece i z medicínského hlediska jasně vymezené pohlaví. A že se jaksi nemohou rozmnožovat? Neva, oni si už někoho adoptují, dekadentní Západ jim jistě půjde na ruku, aby mohli vychovávat (ideálně duhová) helikoptérčata.

Ještě maximálně 98 let a šlus.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...