Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem je vlastneni nejnovejsiho iPhonu chlapácké? PART 2

Ja jsem za svuj iPhone pred 3 roky tech 30 tisic dala. Zanedbatelna suma to pro me nebyla, sice jsem ty penize mela, ale vydat 30 tisic za telefon pro me bylo dost nepredstavitelne - do te doby muj nejdrazsi telefon stal 12 tisc. I za notebook jsem dala "jen" 25 tisic. Nicmene zvazila jsem to ze vsech uhlu a nakonec se rozhodla, ze mi to za to stoji.

Konkretne slo o iPhone X, asi 5 mesicu po vydani. Jasne, mohla jsem si koupit starsi a levnejsi model, ale u X mi vyhovoval pomer velikosti telefonu vuci velikosti displeje (7/8 byly moc male a 7+/8+ byly moc velke). No a iPhone to byl proto, ze mel pro me naprosto zasadni funkce, o kterych si Android v te dobe mohl nechat jen zdat (dalkove ovladani a prime streamovani zvuku z telefonu do mych bionickych usi). Nebyt jich, zustala bych u telefonu s Androidem nekde kolem 5-8 tisic, protoze mi do te doby bohate dostacovaly.
Dalkove ovladani ziskaly vsechny telefony s Androidem 6+ zhruba pul roku pote, co jsem si iPhone koupila, prime streamovani rok a pul pote (podzim 2019), ale doted to maji jen nektere telefony s Androidem (a to taky predevsim ty drazsi - napr. Google Pixel 3 a 4, Samsung Galaxy 10 a 20), a udajne nefunguje tak spolehlive jako na iPhonu (coz neposoudim, protoze ani ja, ani me okoli nema telefon s Androidem, ktery by umel totez, takze to nemuzu vyzkouset). No a to streamovani u naproste vetsiny telefonu s Androidem 10+ (starsi to neumi) nefunguje proste proto, ze jejich vyrobci na nejake zpristupneni serou - tu funkci (ASHA) totiz musi aktivovat oni.

Takze suma sumarum - ano, byly to pro me velke penize, ale vzhledem k tomu, co mi ten telefon umoznil a umoznuje, nelituju ani koruny a i kdyz se na nem najdou nejake mouchy, rada si iPhone koupim i priste. On je totiz Apple dost dobry v jedne veci: zpristupneni svych zarizeni pro osoby se zdravotnim postizenim. Ja to mam, protoze je to kompatibilni s myma usima, nebo treba mam nevidomou kamaradku, ktera take rika, ze iPhone je pro ni na pouzivani mnohem lepsi a pristupnejsi nez telefony s Androidem.

A i proto mi docela vadi to, jak tady nekteri lide majiteli iPhonu kvuli par frajericim debilum opovrhuji (ale ti frajerici debilove mi vadi taky, to jen na okraj), protoze krome tech dvou skupin, co byly vyse zmineny a jsou podle vas hodny opovrzeni, tu je jeste dalsi (a taky dost velka) skupina lidi, kteri treba ten telefon nafasovali jako sluzebni, nebo si to koupili po dukladnem zvazeni kvuli pro ne dulezitym a jedinecnym funkcim a nemaji tak potrebu machrovat, ze maji iPhone. Proste je to pro ne telefon, ktery nejlepe vyhovuje jejich specifickym pozadavkum. V tehle diskusi jsem v tomhle ocividne mensina (protoze to beztak bylo zalozene kvuli trolleni), nicmene takovi lide fakt jsou a neni jich malo.
Takze si klidne opovrhujte temi frajericimi debily, ale aspon netvrdte, ze jsou takovi vsichni, co ten iPhone maji.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat