Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem je vlastneni nejnovejsiho iPhonu chlapácké? PART 2

Tak ja taky nepouzivam vyhradne RPi (i kdyz jich mam pod palcem desitky, co bezi 24/7/365 i v podminkach, ktere nejsou pro pocitace priznive), ale jsou mista a aplikace, kde ta cena prostre ruluje, zatimco jinde pouziju nejaky klasictejsi pocitac za 20, 60, 150 tisic, podle toho, co se tam hodi nejlip. Ale v principu na tom vsem muzu spoustet cokoli si zamanu (pravda vykon/rychlost se bude lisit umerne tomu HW) a tak mi stejne programy behaji jak na tom RPi, tak na 100x drazsich a vykonnejsich strojich (a naopak) - a kazdy z nich se da v pripade potrebu upravit/opravit/rozsirit/odlehcit jak se zrovna hodi.

Treba pro odzkouseni nejake brutalnejsi sitove zalezitosti je vyhoda si na stole rozhodit par (desitek) RPi, odladit to na nich (a pomala mista jsou hned videt, protoze to je proste pomale a HW to "neurve silou") a pak, kdyz to principialne chodi , nakoupit teprve ty vykonne a drahe masiny a nainstalovat to na ne (a pak ladit optimum)

Naopak vyvijet rozsahlejsi system na rozumnem desktopu a teprve po zakladnim rozchozenim (a rade cyklu upravy - testy - analyza - dalsi upravy ) to prenest na ty RPi taky docela setri cas i nervy.

Ale to, ze proste muzu na cemkoli nainstalovat cokoli si zamanu a zrovna potrebuju, (a naopak odstranit zrovna nepotrebne veci, jako treba grraficke rozhrani) je ohromna vyhoda otevrenych systemu - kdyz nepotrebuju budik, tak tam budik nebude, kdyz se mi hodi, tak ho tam dam a takovy, jaky je pro dany ucel nejlepsi, to same treba emaily, nebo grafika, desitky uzivatelu, webovy server, ... just name it :)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat