Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Shangai Fortress a The Beast

Dnes sem dam rovno 2 filmove....skor netipy.
Ja uz ked raz zacnem nieco pozerat vacsinou vydrzim az do konca a tuto som vydrzal do konca, takze vam mozem zvestovat, ze ak nechcete stratit 3-4h svojho zivota sledovanim hluposti tymto filmom sa vyhnite.
Alebo nie.
Ak ste masochisti.
[91774-shanghai-fortress-1-jpg]
Ak ste videli niekedy Den nezavislosti, ci inu mydlovu operu ospevujucu USA, zobrazujucu prezidenta, ktory je nadclovekom tak si toho pomerne vela nasypte do misky a premiesajte so silnou cinskou propagandou. A vyjde vam Sangajska pevnost.
Cinske scifi? Povedal som si preco nie. A to bola chyba. Filmove triky sice striedali slabsie momenty so silnymi, ale co mi neuveritelne vadilo bol komunisticko-nacionalisticky ton filmu.
O co ide? Zem ziska novy zdroj energie, ktory vsak pritiahne zlch alienov a ti na Zem zautocia. Vsetky velke mesta sveta padli, len cinsky Shangai odolava, pretoze disponuje najrozvinutejsou technologiou sveta (coskoro uz mozno nebude scifi).
Ok to im este zozeriem, aj particku mladych pilotov kadetov, ktori sa stanu hlavnymi hrdinami, ale zvysok filmu je uz jedna velmi nechutna slatanina. Cize vsetci, vratane velitelov su hrdinovia, hrdinsky umieraju, je tam nenaplnena laska a samozrejme nas hlavny hrdina zachrani cely svet.
Na CSFD 45% u mna 25%...fakt, ze nie.

The Beast je z opacneho sudka. Sice klise scenar o veteranovi specialnych jednotiek, ktoremu unesu dceru, ale na obrazkoch charizmaticky hrdina a navyse italiano-fero...prote to bude urcite zaujimave.
[91775-aaaabyc9qzjdxi1cyathebeast-jpg]
Nie nebolo, od scenara, po bojove sceny, cez vykon hercov, cele zle, zle a este raz zle. Ak to porovnam s predchadzajucim filmoz z francuzskych lukov hajov (Rogue city) je to nebe a dudy.
Takto...pozriet sa to da, nie je to taka do nebavolajuca hlupost ako cinska pevnost, ale budete pritom asi trpiet.
Nerozumiem o co slo scenaristom, ked nechali veterana spec ops takmer zbit prefetovanym fetakom tesne predtym nez si siel snupnut (cize pekne roztraseny a nervozny), pripadne tie dejove nelogicke skoky, ktorych som tam zachytil niekolko.
Vo filme som nevidel asi jedinu peknu herecku a nadobul som dojem, ze v Taliansku ziju asi len skarede baby. Kam sa hrabu na nosate spanieky z Money Heist...tie som miloval vsetky.
CSFD 42%, ja davam 35% a aj to len asi za vyzor hlavneho hrdinu.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat