Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Shangai Fortress a The Beast

Keď trafia jednu rekvizitu a zvyšok ich kostýmu je úplný posplátaný paskvil neodpovedajúci žiadnej historickej dobe ale len akejsi cool fantastickej predstave o vikingoch tvorcov, tak to neznamená, že seriál je super autentický, ale je to stále úplný paskvil. Nebudem sa teraz vzrušovať nad autenticitou kostýmov, keď sa režisérovi podarilo nakúpiť pre jeden záber repliky heliem z ebayu a potom ich oblečie do absurdných motoodevov s retiazkami a s chrómovanými ostňami.
Stačí sa pozrieť na dobové spolky a mečiarske kluby, ktoré si narozdiel od holyvúdu na autenticite svojich kostýmov dajú skutočne záležať a zbadáš, že ich odev vyzerá diametrálne odlišne, ako ten hnus vo filmoch.

A prečo už napríklad v tej bitke o Kattegat nemá nikto helmu? Ono by sa to dalo určite spraviť tak, aby aj hlavný hrdina mal helmu a zároveň si vedel, kto to je, len by to chcelo menej suprovných efektov a viac filmárskeho talentu a originality. Lenže všetci točia bitky na jedno kopyto chaotickým štýlom a nevyznal by si sa v tom ani keby mu nad hlavou poskakovala šípka....

Inak pozeral som to ešte kúsok po Ragnarrovej smrti, potom to už bol poriadny shit, predtým to z hľadiska deja ešte ako-tak šlo. Dneska ale nechápem, ako ma to mohlo baviť, ale vtedy mňa samotného možno bralo takéto fantasy vyobrazenie vajkingov, ale už som z toho vyrástol a potrpím si na autenticitu, hlavne potom, čo som si o tom viac naštudoval a zistil som, že vlastne v skutočnosti to bolo oveľa viac cool ako je to vykreslené v seriáloch. Jako fakt by ma viac bavilo pozerať seriál, kde by vikingovia riešili reálne bežné životné problémy, ktoré v tej dobe mohli pravdepodobne mať a žiadne takéto absurdity.

Inak The Last Kingdom som tiež videl prvú sériu. Chystal som sa aj na druhú, ale už ma to nelákalo. Zdalo sa mi to trochu viac uveriteľné a civilnejšie ako táto show na history channel, ale stále to má rovnaké problémy sfantazírovania vikingov. Znova každý aj ten najspodnejší vajking má na sebe swagovú heavy metalovú vybíjanú kožu s poprehadzovanými kožušinkami a anglosaský kráľ je oblečený jak žebrák v špinavých roztrhaných handrách.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat