Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Útoky autem.

Myslíš že je to spolehlivé?
Myslím že základní problém je vůbec správná detekce zbraně kterou musí útočník navíc ukazovat na kameru aby byla rozezná. Tvz alarm by se spustil, i kdyby dítě vytáhlo dětskou hračku ve tvaru pistole.
Když útočník vytáhne nůž a někoho bodne, tak co z toho že ho to v poslední chvíli detektovalo.
(zbraní existují tisíce modelů, ale přitom bych se vsadil, že kdyby tam někdo vešel s RPG, s protitankovou zbraní, že by to jako zbraň nedetektovalo)

První problém bych viděl v tom, že je zapotřebí tzv čas reakce, to znamená než jsou úřady nebo nějaká složka informována útočník už mohl udělat několik obětí.
Né každý se před útokem nebo napadení neprochází po špitále se zbraní v ruce. (v podstatě se upozornení spustí při každém pozitivním porovnání výřezu s batabází)

Druhá věc je ta, na kolik to celé vyjde, a na kolik vyjde řešení tak jak je to běžné v jiných státech zkrátka ke vchodu dát stolek s ochrankou která přitomnost zbraně, nebo nebezpečných předmětů kontroluje při vstupu osob do budovy kupříkladu detektorem kovu, nahodné prohledávání osob při vstupu, na místo hlídat celý objekt a několik stovek osob inviduálně jestli někdo z nich nevytahne něco co se podobá zbrani.
(jako takové plus proč né, navíc tyto technologie se musí začít používat v praxi a by se učili a vyvyjeli, nabirali na presnosti a efektivite, a to je jen ve vývojovém prostředí omezené)

PS: Podle mne, by se ty kamery pro tento typ detekce měli dělat 3D (na zpusob anaglyphové kamery) né 2D (plošné sledování), což by řešilo spoustu nedostatku. Jen zpracování a analýza s následovaným porovnáním 3D objektu by bylo HW náročnější.
(v praxi by to znamenalo dvě kamery vedle sebe jen ta druhá by měla jiny úhel aby bylo možné capturovat v prostorovém obrazu. V tomto případě si myslím že by nepomohli ani maskovaná trička nebo cokoliv jiného bez potřeby aby AI zbytecně louskal a porovnaval neexistujici 2D obrázky)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat