Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Útoky autem.

Viděl jsi snad někdy ať při útocích ve francii, německu nebo jinde v EU že by to snad řešilo FBI? Proč by to federální úřady USA řešily, to řeší bezpečnostní složky police určitého státu, proti-teroristické skupiny (jako GIGN pro jejich interpelaci). Federální úřady působící mimo USA jsou jen tzv pozorovatelé.

Podezřelé auta se kupříkladu ve francii kontrolují již od prvních najezdickych útoků tak jak přistavením tzv "ježků" které zabraňují vjezdu vozidlům třeba na pěší zónu. Do měst s větším riskem (haute risque) bylo přidáno nad stovky nových kamer které sleduje speciální tým mestké policie.
Špatně se to detekuje proto, protože v autě se můžou dostat skoro kdekoliv a strhnout do lidí to může kdejakej magor. (měsíc zpátky v mém městě vjelo auto na zahrádku u restaurace do lidi, fanatický cizinec z Konga nebo od kud byl). Naposled psali, že byl psychicky labilní a smetlo se to zestolu, coz mi případne že se to začíná používat u cizinců s pokusem o vraždu nějak často. Věznice jsou přeplněné (6 lidi na 4 lůžkový pokoj) tak to začínají rvat do špitálu.

Kdyby to chtělo udělat třeba několik tisíc lidí najednou dalo by se to zastavit?

Než dojde k činu , tak se nejdříve musí ten útok nějak naplanovat, to znamená komunikace a zde se tomu da zabranit tak, že jsou interpolovaní ještě před aktem.
Bohužel v realitě , když pak vyleze na povrch že útočník patrlil mezi podezřelé z terorismu a mel by byt pečlivěji hlídán, nebo ze určitý zodpovedny orgán byl upozorněn i jiným státem na podezřelé chování urcitého 'utočnika' ktery pak útok spáchal, tak to nějak fungovat jak by mělo nefunguje.

Obtížně detektovatelni jsou spíš tzv samotní vlci, kteří došli kupříkladu k radikalizaci přes internet, s čistým trestním rejstříkem a k útoku jim stačí nůž nebo auto.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat