Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo ještě nemáte koronavirus

On je problem v tom, ze v soucasne dobe je ten ubytek mnohem pomalejsi nez pribyvani. Kdyz se nekdo dostanes s covidem ve spatnem stavu do spitalu, zpravidla tam nejakou dobu zustane, obvykle to asi byva 7-10 dni, nekteri pak i tydny. No a kdyz ti kazdy den pribyde napr. 500 novych lidi, ale propustis nebo umre "jen" 200, tak mas porad +300 lidi navic a porad to roste (cisla jsou vymyslena, neznam/nechce se mi dohledavat presne prirustky a ubytky). Treba graf tady ukazuje aktualni pocet hospitalizovanych, tzn. se tam pricitaji nove hospitalizovani, ale take se odecitaji propusteni/zemreli, takze to ukazuje realne tendence - no a ty jsou zatim jeste porad rostouci, hlavne proto, ze pocet nakazenych je porad vysoky a naprosto nestihame trasovani, plus na testy se kolikrat ceka i tyden.
Nadeje by byla, kdyby zacaly padat kazdodenni pocty potvrzenych nakazenych (pri stejnem poctu testu) - pak uz by bylo aspon videt svetlo na konci tunelu, protoze pocet lidi ve spitalech se odviji od poctu potvrzenych nakaz pred nekolika tydny. Ale dokud kazdodenni prirustky stagnuji ci rostou, tak ten vyhled obsazenosti spitalu porad neni uplne ruzovy.

A s tou pomoci jinych zemi to taky za chvili nebude sranda - i v ostatnich zemich ty pocty pripadu rostou, treba takova Belgie je na tom mozna jeste hur nez my. Takze i kdyz ted Nemecko muze pomoct (a taky uz je pry domluveno, ze pomuzou, pokud bude potreba), stejne tak se muze stat, ze za mesic budou radi, kdyz budou mit luzka a doktory pro vlastni lidi. Ale zavadi ted nejaka opatreni, tak snad to taky zvladnou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat