Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dyby se do puntíku (teda skoro do puntíku) nesplnil ten scénář krize předvídaný někdy s počátkem eur… poslední
ml1 21.10.2020 14:42
ml1

dyby se do puntíku (teda skoro do puntíku) nesplnil ten scénář krize předvídaný někdy s počátkem eura, asi bych se tomu zasmál, jako přílišné paranoje. (Šlo o to, že si státy prakticky od počátku dělali z rozpočtových pravidel legraci (zejména pokud šlo o deficit rozpočtu) a nikdo neuplatňoval žádné sankce, protože to dělali všichni, včetně vůdčích zemí (německo, francie). Předpovídalo se, že to neskončí dobře. Což se taky o cca 10 let později stalo. Kypr je v pohodě, ten je malý a je to ostrov, podobně Řecko (to sice neni ostrov, ale je taky), ale jistě si vzpomínáte, jak měli ekonomové nahnáno, když se zjistilo, že podobně je na tom nejen portugalsko a podobné (taky malé), ale třeba Španělsko a Itálie, což jsou už země, které by, každá sama, dokázali ekonomikou pěkně zahýbat.)
Článek je datovaný 2016, no zatím se nic moc nestalo, ale to nemusí vůbec nic znamenat. Ani to, že se většiny lidí to podle stávajícího limitu (€100.000=cca 2.5 mega) netýká. A jak je to s prohlašováním o pevné měně na to je ještě několik pamětníků (my ostatní to známe od rodičů).
Ostatně podle jednoho z ekonomických směrů je spoření zlozvyk a úspory jsou morem ekonomiky, proto se nemůžeme divit, že je snaha je všemožně omezovat.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru