Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Flegu, co ted rikas na schvaleny navrh usneseni vlady - doporuceni hlavnimu higienikovi, aby zamestn…
Jan Fiala 28.10.2020 21:17
Jan Fiala
a) Je to odporucanie, rozhodne hlavny hygienik. b) Ma svoju logiku, ktoru chapem, ale ja osobne s ni…
fleg 29.10.2020 08:23
fleg
1. Víš o tom, že testování je dobrovolné, není podložené žádným zákonem a ty nejsi schopný zaměstnan…
Jan Fiala 29.10.2020 12:01
Jan Fiala
Neviděl bych to tak. Jednou covid pomine a opatření proti němu taky. Když dobrovolně neprojdeš sken…
L-Core 29.10.2020 12:35
L-Core
Když jsem někdy na začátku první vlny psal o očkovacích průkazech, bez kterých se nikam nedostaneš,…
Jan Fiala 29.10.2020 13:55
Jan Fiala
Bez testu nemůžeš do práce, nemůžeš do přírody - SK realita. JaFi preco KLAMES? To co si napisal ni…
fleg 29.10.2020 16:46
fleg
16:46 #324 Bez testu nemůžeš do práce, nemůžeš do přírody - SK realita. JaFi preco KLAMES? To co si…
Jan Fiala 29.10.2020 17:14
Jan Fiala
JaFi a odkedy si berieme ako zdroj informacii bulvarnu komercnu TV? Pretoze sa to hodi do tvjho svet…
fleg 29.10.2020 17:20
fleg
Netušil jsem, že máte bulvárního Matoviče, který na bulvární TV vykládá něco a na veřejnoprávní TV n…
Jan Fiala 29.10.2020 18:12
Jan Fiala
Viem, co sa teraz stane, ked to spravim...ak priznam chybu, uz budem pre urcitu skupinu uz vzdy ten,…
fleg 30.10.2020 09:28
fleg
Omlouvat se nemusíš, já jsem neměl pravdu tolikrát, že už jsem to přestal počítat. Já jsem chtěl jen…
Jan Fiala 30.10.2020 10:59
Jan Fiala
Nemyslím, že pro tuhle předpověď potřebuju cestovat v čase. A je jen otázkou, kdy se to přeleje k ná… nový
fleg 30.10.2020 11:54
fleg
Povíme si na konci roku 2021. Od okamžiku dostupnosti vakcíny (polovina příštího roku) začnou první… nový
Jan Fiala 30.10.2020 11:56
Jan Fiala
fleg, povedal by si takto pred rokom, že sa tu budú robiť takéto čachre s obyvateľstvom? Neveril by… nový
Hastrman 30.10.2020 12:29
Hastrman
Není na čase založit téma "Koronavirus, sedmý díl" ? Tady už je to dost nepřehledné. :beer: nový
Yarda 30.10.2020 12:55
Yarda
Ano, tedy zakládám :-) poslední
L-Core 30.10.2020 13:07
L-Core

a) Je to odporucanie, rozhodne hlavny hygienik.
b) Ma svoju logiku, ktoru chapem, ale ja osobne s nim nesuhlasim, Pride mi uz jemne cez ciaru vydat taketo nariadenie. Vydal by som odporucanie.

Vysvetlim preco.
Ak by som bol sefom firmy, kde zamestanavam ludi vyzadujem po celoplosnom testovani vysledku testu od kazdeho zamestanca. Kto by nemal musel by mi to vyrazne dobre odargumentovat a bolo by na mne, ci to akceptujem alebo nie.
Ja nikomu jeho nazor neberiem, moj nazor je, ze to je jedina vec, ktora nam splosti krivku a navyse si chcem chranit firmu, aby mi ju hygiena nezavrela, takze mi to pride spravne.
Samozrejme, zeby som sa to snazil tym ludom vysvetlit v praci, ale ak by niekto nesuhlasil siel by som cestou sily...nemas test, nechod ani do prace.
Pride mi logicke, ze robim kroky, aby som chranil svoj majetok, ktore povazujem za spravne.
Moja firma - moje kroky - moja zodpovednost.

1. Víš o tom, že testování je dobrovolné, není podložené žádným zákonem a ty nejsi schopný zaměstnance, který odmítne jít na testování propustit, protože nemáš na základě čeho jej propustit?

2. Víš o tom, že jakmile projde nějaké takové nařízení, tak už zůstane platné napořád?

3. Jakou časovou platnost má potvrzení o tom, že jsi negativní? Jak často se budeš muset nechat testovat, abys měl "platné" rozhodnutí o tom, že nejsi pozitivní? Každý měsíc? Každý týden? Kdo bude platit testy? Stát? To se bude ta "firma", která neměla právo se o státní zakázku ucházet docela pakovat...

4. Takže ty nemáš problém s tím, že lidi bez potvrzení nepustí na úřad, nebudou moci třeba o autobusu, do obchodu a to vše i v případě, že testování je dobrovolné?

Ono se to v budoucnu, až bude vakcína jen posune. Lidi bez potvrzení, že dostali vakcínu budou omezeni na svých právech.

Neviděl bych to tak. Jednou covid pomine a opatření proti němu taky.

Když dobrovolně neprojdeš skenerem, nepustí tě do letadla. Když chceš dobrovolně cestovní pas s biometrickými údaji, povinně tam musíš dát otisky prstů (časem to možná nahradí sken rohovky či DNA). Pak už je na tobě, co upřednostníš. Pas nebo sedění doma. Bez zdravotního průkazu (kdysi se dělaly i výtěry, dnes nevím) nejde/nešlo(?) pracovat v potravinářství. Takových příkladů je spousta.

Ono se to v budoucnu, až bude vakcína jen posune. Lidi bez potvrzení, že dostali vakcínu budou omezeni na svých právech.

Ale to jsou už i dnes. Poznávají to například umíněné maminy, které odmítají nechat očkovat své děti (nevím teď proti čemu) a ty jim pak nechtějí vzít do školky.

Za minulého režimu bylo třeba pravidelné (pře)očkování proti tetanu povinné (nevím jak dnes, asi už ne..) - cítil kvůli tomuhle někdo nesvobodu?

K bodu 1, jasně že je to jak píšeš. Fleg i já jsme se na to dívali z pohledu zaměstnavatele, kterému se principiálně povinné testování bude líbit, protože nemocní neohrozí jeho provoz. Má to pochopitelně jeden háček - snadno dostupný a snadno proveditelný, levný a rychlý test, třeba něco na principu alkohol-testeru. Zaměstnanec má svůj náústek, při nástupu do práce nasadí na mašinu u vchodu, foukne a hned se objeví výsledek. Tohle by přece bylo perfektní, nemyslíš? To, že by na tom někdo vydělal, bych považoval za mnohem menší zlo než přínos, nešíření nemoci v práci. Ale je to jen hypotetické řešení, nic takového neexistuje a domnívám se, že ještě dlouho existovat (navíc v dostupné formě) nebude.

Když jsem někdy na začátku první vlny psal o očkovacích průkazech, bez kterých se nikam nedostaneš, tvrdili jste, že to je nesmysl. Teď když je to skutečnost, tak tvrdíte, že je to vlastně OK. Takže klidně přijmete takové nařízení a vzdáte se dalšího kusu svobody. Já nejsem odpírač očkování, ani odpírač ochranných opatření, dodržuju je, roušku nosím, ale jsou věci, které jsou přes čáru.

Bez testu nemůžeš do práce, nemůžeš do přírody - SK realita.
Dítě nebude moci do školy, pokud rodiče nepůjdou na test. Školní docházka je povinná. Takže jak to bude? Odeberou dítě rodičům a šoupnou je do děcáku nebo do náhradní rodiny?

Nikdo z vás mi neodpověděl, jak často se budeš muset testovat a to nemluvím o chybovosti rychlotestů, které na člověka bez příznaků nefungují.
Co se týká PCR testů, tak už bylo pár případů, kdy se necháš otestovat u nás a ve stejnou dobu i v Německu. U nás pozitivní, v Něměcku negativní. jak je to možné u "nejpřesnějšího" testu? Mě připadá, že výsledek se určuje náhodně, pokud není na testovacím materiálu uvedeno, že testovaný vykazuje příznaky. Tam by bylo blbé, kdyby vyšel negativní.

Bez testu nemůžeš do práce, nemůžeš do přírody - SK realita.

JaFi preco KLAMES?
To co si napisal nie je pravda, takze je zbytocne rozvadzat dalsie teorie co by bolo keby bolo...

Co se týká PCR testů, tak už bylo pár případů, kdy se necháš otestovat u nás a ve stejnou dobu i v Německu. U nás pozitivní, v Něměcku negativní. jak je to možné u "nejpřesnějšího" testu?

Zrovna tebe mam vysvetlovat pravdepodobnost? Najpresnejsi znamena u teba 100%? Ty nevies o tom, ze u nas na SK uz mame pred koncom vyvoja novy PCR test so zvysenou citlivostou, ktore sa budu vdak svojej citlivosti napriklad odoberat zo slin?
Myslis tym, ze uvedies par prikladov rozporuplnosti testov si ich spochybnil ako celok? A co tych zvysnych 99% napriklad?
A to PCR nema urcite 99% presnost tipujem, takze pocet zlych vysledkov bude vacsi ako 1%.

P.S. Ako velky problem dnesnej doby vidim informacie...to ako sa podavaju, ako sa predavaju a ako sa intepretuju.
JaFi tu tvrdi, ze zamestnanec MUSI mat vysledok testu pri nastupe do prace. Rovanku vec som dnes cital na topkach (nieco ako BLESK), kde citovali akoze ministra vnutra. Zaujimave, ze v tom istom clanku o par riadkov vyssie uvadzali to co viem aj ja, ze to slo z vlady na posudenie hlavnemu hygienikovi, ktory o tom este len rozhodne.
Otazka znie, ci naozaj vypustil akuto dezinformaciu minister, ci to prekrutil len pisalek z novin, alebo minister vie nieco, co my nevieme?

16:46 #324
Bez testu nemůžeš do práce, nemůžeš do přírody - SK realita.

JaFi preco KLAMES?
To co si napisal nie je pravda, takze je zbytocne rozvadzat dalsie teorie co by bolo keby bolo...

V tom pripade klame vase TV, protoze to uvadeli vcera v nocnich zpravach na Markyze, uz nevim, jestli to nerekl rovnou ten vas expert.

JaFi a odkedy si berieme ako zdroj informacii bulvarnu komercnu TV? Pretoze sa to hodi do tvjho svetonazoru?
Cakal by som od teba trosku viacej snahy o neutralny nazor...to vyhlasenie co si sem dal bolo pridane vcera, vyhlasenie hygienika este nikde nie je, takze evidentne Markiza a Topkz sli po senzacii....a ty si im na to skocil.
Sam si sem pastol nariadenie z vlady, z vladnej stranky, kde je jasne uvedene, ze ide o odporucanie hlavnemu hygienikovi.
Takze jediny relevantny dokaz bude vyhlasenie hlavneho hygienika v TV (kludne aj na Markize), alebo na nejakej vladnej stranke.
To, ze to vcera povedali na Markize a dnes to pisali na Tpkoch (kde si to predtym par riakov vyssie popreli) naozaj nie je relevantny zdroj informacii.

Netušil jsem, že máte bulvárního Matoviče, který na bulvární TV vykládá něco a na veřejnoprávní TV něco jiného.

Jestli mátě nějaký archiv, tak Markyza International, středa 28.10, zprávy v 23:20 hned na začátku Matovič mluví o tom, že test je vstupenka na slobodu, pak mluví Krajčí, který prohlásil, že negativní výsledek testu neznamená, že jste negativní, pak jsou informace o tom, kam s s potvrzením o testu muzes a kam nemuzes.

A teď řeší, co s dětmi, jejichž rodiče nebudou mít test.

Viem, co sa teraz stane, ked to spravim...ak priznam chybu, uz budem pre urcitu skupinu uz vzdy ten, co nema pravdu a myli sa, takze moje argumenty budu ma 0 vahu, ale kedze to neznasam na politikoch (nikdy nepriznaju chybu) nebudem ako oni.
Predtym som tu vyhlasku, co si sem daval len preletel a zameral sa hlavne na odporucanie hlavnemu hygienikovi o zamestnavateloch s tym, ze som predpokladal, ze vo vynimkach je stale cesta do prace...ale ta tam uz nie je.
Takze ano mal si pravdu, moja chyba, ze som si povrchne overil informacie.

Omlouvat se nemusíš, já jsem neměl pravdu tolikrát, že už jsem to přestal počítat.
Já jsem chtěl jen podotknout, že "dobrovolné" testování zase až tak dobrovolné není - bez testu máš domácí vězení. Po plošném testování bude následovat další vyhláška, třeba že platnost výsledku je měsíc, protože se přece nemůžeš s tím, že jsi se v listopadu otestoval, prokazovat půl roku - to by nemělo smysl.
Takže výsledkem bude pravidelné 1-2 měsíční testování obyvatel do doby, než bude vakcína, pak se to jen přeleje do stavu - potvrzení o vakcinaci ne starší 2 let nebo potvrzení o testu.

A už tu máme "covid pas", bez kterého nebudeš moci do práce nebo na procházku nebo ...

Nemyslím, že pro tuhle předpověď potřebuju cestovat v čase. A je jen otázkou, kdy se to přeleje k nám a do zbytku EU. Nainstalují se scannery, budeš mít aplikaci v mobilu, která tě bude přes BT registrovat automaticky nebo kartičku s QR kodem, kterou se budeš prokazovat. A budeš mít nádherné, přesné sledování lidí...

Nemyslím, že pro tuhle předpověď potřebuju cestovat v čase. A je jen otázkou, kdy se to přeleje k nám a do zbytku EU. Nainstalují se scannery, budeš mít aplikaci v mobilu, která tě bude přes BT registrovat automaticky nebo kartičku s QR kodem, kterou se budeš prokazovat. A budeš mít nádherné, přesné sledování lidí...

Nie sme v Cine (nastastie), takze toto nehrozi.

fleg, povedal by si takto pred rokom, že sa tu budú robiť takéto čachre s obyvateľstvom? Neveril by si, nikto by neveril. 100-percentne by si mi vravel, že takéto aburdity (teraz nemyslím opatrenia proti korone, ale to čo teraz stvára náš pán premiér) sa tu nebudú diať, veď nie sme v Číne. Teraz to akceptuješ ako normalitu. Od geografickej polohy a vlastne ani od štátneho zriadenia to nezáleží. Pred desiatimi rokmi by nikto nebol schopný pripustiť ani také "minoritné" oklieštenie slobôd, v jakom sme boli ešte minulý rok pred koronou. Postupne sa posúva paradigma, korona to poriadne urýchlila a zachvíľu to ozaj bude ako v tom 1984.

Zpět do debat Nahoru