Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Finské školství

Pozor na Moora, skvely manipulator. Doteraz nemozem zabudnut na pre mna skvely dokument Bowling for Columbine, ale cim viac veci som od neho sledoval tym viac som si uvedomoval ako so mnou manipuluje.
Finske skolstvo zdaleka nie je take skvele ako nam ukazuje dokument. Uz len pravidlo, ze najblizsia skola je ta najlepsia je hlupost.
Ak mas skveleho ziaka z matiky a das ho do priemernej triedy mas 90% sancu, ze on sa zhorsi a mozno sa par velmi slabych ziakov vdaka nemu zlepsi.
Ak separujes najlepsich ziakov do matematickych/sportovych/jazykovych tried/gymnazii a pod tak sa tam navzajom tahaju a vsetci sa zlepsuju. Jedinci tam dosiahnu vyrazne lepsie vysledky ako keby zostali v beznych skolach/triedach.
Btw to som si nevymyslel, to zase potvrdzuju nase statistiky a rozhovory s nasimi pedagogmi.
Je to logicke, ak sa chces posuvat vpred musis sutazit a porovnavat sa s lepsmi, ti ta tahaju vyssie. Ak mas slabsich superov casom sa im prisposobis.
Mozno finske skolstvo vie vychovat masu lahko nadpriemerne sikovnych ludi, ale nevychova tolko geniov, ci ultrasikovnych ludi ako nase.
Americke sudit nebudem, ale podla mna je slabe, co potvrdzuju nasi ludia, ktori tam studovali, co studuju. Kazdy koho som cital, pocul povedal, ze ci uz stredna alebo vysoka skola je v USA vyrazne lahsia ako u nas.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat