Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Umbrella Academy

Ja uz asi vsetko, co pozeram na Netflixe pozeram len preto, ze mi to odporuci moje dieta. Hrozne.
Tomuto serialu som odolaval mesiace, ale on bol dost otravny a hlavne dava strasne dobre masaze hlavy, takze co lepsie sa vam moze stat ako ked pozerate serial a popritom dostavate masaz hlavy?
[91020-umbrella-jpg]
Na zaciatku mame seriu zahadnych porodov zien/dievcat, ktore neboli tehotne.
Hm, Dobry zaciatok.
Na scenu prichadza tajomny pan, ktory "skupuje" tieto deti a zatvara ich do sukromnej dazdnikovej skoly, kde ich vychovava. Dokopy ich vlastni 7.
Ze vidite na obrazku len 6? Ano jeden umrel skor ako sa dozil dospelosti a kedze serial sa uz zacina ich dospelymi zivotmi na obrazku sa nevyskytuje. Napriek tomu si v serialy celkom slusne zahra.
V skratke cele je to o tom ako sa rozdeleni surodenci davaju dokopy a zachranuju svet pred jeho koncom a to dokonca v kazdej serii a viackrat.
A co je na tom zaujimave?
Prave tito nasi neortodoxni hrdinovia.
Podme zlava doprava.
Diego je klasicky akcnak, co vie hadzat dobre noze a menit trajektoriu predmetov. Na zaciatku je to solitaire s privatnym bojom proti zlocinu, ktory nerad spolupracuje s policiou.
Vanya je nevyrazna a vacsine ludi lezie na nervy. V serialy, aj u divakov. Podla mna perfektny tah s obsadenim, pretoze ma neskutocny vyraz a neviete, ci ju mate zabit, ci polutovat. Je vsak najsilnejsia zo vsetkych akurat nikto o tom nevie (ani ona sama).
Luther nam kapanek povyrastol vdaka genovej mutacii a tak sa trosku podoba na ine komiksove postavicky, predovsetkym na zeleno muzicka (aj ked je od neho o dost mensi).
Five (deti su oznacovane cislami) je opat vyborne obsadeny a maximalne lezie ostatnym surodencom aj divakovi na nervy so svojim povysenectvom. Vie skakat v prietore a v case a hoci vyzera ako dieta prezil toho najviac a podla toho sa aj sprava. Vsade bol, vsetko videl a vsetko poserie. A mimochodom...ma vztah s figurinou z obchodu, ktoru si priniesol z buducnosti.
Allison je herecka, ktora vie ovplyvnovat ludi svojimi slovami a tak robia co chcu. V sukromi jej to vsak neklape, kedze bojuje s manzelom o svoju dceru, koru sud zveril do opatery jemu.
Klaus je....hm tazko povedat, charizmaticky fetak a alkoholik a asi najsympatickejsia postava zo vsetkych surodencov, pretoze ma vsetko totalne na haku. Napriek jeho pruserom ho musite mat radi, rovnako ako jeho surodenci. Jeho hlasky a ciny su neprekonatelne.
Ben (nie je na fotke) umrel pri akcii ako dieta (zaujimave je, ze ako duch je dospely), ale Klaus vidi mrtvych a tak je Ben skoro neustale pri nom a sprijemnuje mu zivot. Klaus to vsak ostatnym taji a tak nikto nevie, ze jeho lepsie ja je prave Ben.
Je to proste iny serial ako ostatne o superhrdinoch, takze ak chcete zazit nieco nove smelo do toho.

Moje hodnotenie...zo zaciatku som si myslel, ze to bude nuda, ale zamiloval som si Klausa, Vanya ma nejako zvlastne pritahuje a tak musim dat 70%.
Na CSFD dokonca 79%.

Předmět Autor Datum
Ja jako malej koukal taky na neco podobneho, byly to mladi hrdinove asi 6 clenu a kazdy mel oblek se…
Sempron 03.09.2020 11:42
Sempron
Power Rangers.
HPET 03.09.2020 12:53
HPET
Seriál sleduju (momentálně je pauza - nebo konec?). Dojem je střídavý: někdy docela dobé, jindy hova…
IQ37 03.09.2020 20:09
IQ37
Zatial vysli len 2 serie.
fleg 03.09.2020 21:50
fleg
Mně to z popisku připadá jako miliontá variace na superhrdiny. Tyhle filmy mě zoufale nebaví. Jsem p…
Moas 04.09.2020 12:13
Moas
Ono je to údajně podle nějakého komiksu. Ten názor mám na to asi podobný - je to hodně kýčovité.
IQ37 04.09.2020 13:10
IQ37
https://youtu.be/SyF3vJuPp9w?t=1024
Sempron 04.09.2020 13:26
Sempron
Co s tím? poslední
IQ37 04.09.2020 13:27
IQ37

Mně to z popisku připadá jako miliontá variace na superhrdiny. Tyhle filmy mě zoufale nebaví. Jsem přitom co se filmů týče naprosto konzumní a užiju si starý Star Trek stejně jako nový, pak to proložím něčím od Jarmusche, následně si dám se synkem klidně Finding Dory.... ale ty superhrdinské eposy mě z nějakého důvodu nebaví. Nejdýl jsem vydržel 30 minut u Deadpoola, pak už to nešlo.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru