Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem K čemu vůbec existuje stát?

Zrovna vcera ma na pive presviedcal kamos o tom ako doplacame na EU, pretoze tam ovela viac vkladame ako berieme

Nominálně ještě bereme z EU více, než tam odevzdáme. Má to ale jedno ale.

Spoustu peněz, které dostáváme, musíme použít jen na určené věci, které bychom normálně v musthave žebříčku odsunuli daleko dozadu a peníze použili jinak (účelněji, potřebněji, lépe… doplň sám). A tam máme vymlácené okresní cesty, ale zato novou cyklostezku odnikud nikam s předraženou lavičkou na každých sto metrech. Takových příkladů jde najít spousty.

Máš 100 euro, roztrhané kalhoty a rozbitou pračku. 100 euro odevzdáš dobrodinci, on ti pošle 130, ale poručí ti, že za 50 musíš pořídit kontrolní čidlo, zda pračka nebere moc elektriky a vody a donutí tě o provozu vést podrobné záznamy (na administrativu máš vyčleněno dalších 10 euro a 10 euro je na podporu genderové, rasové, náboženské a kdovíjaké ještě rovnosti obsluhovatelů pračky). A tak máš "užitečných" jen 60 euro, možná ti z nich bude dovoleno gatě zašít a pračku nechat opravit.

Spolu s tím, jak probíhají veřejné zakázky (když každou chvíli někoho zakatrujou) v souvislosti s čerpáním dotací, to bude ještě horší.

Zlaté EHS!

-----
Samozřejmě, že teď v koroně je to trochu jinak, ECB natiskne/vygeneruje libovolné číslo a to rozdá. Jako ostatně i všechny národní centrální banky mimo euro. Ale ani v tomhle perpetuum mobile nefunguje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat