Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Žhářství v Bohumíně

Nemusis mat odbornu znalost, uz to ukazovali snad 1000x.
Vacsina obeti poziaru neuhori, udusi sa.
Najvacsi problem pri poziari nie je teplo, ale zadymenie.
ANo vidim sancu, ak by sa dali otvorit dvere (v rukaviciach, klucka mohla mat 200-300 stupnov kludne) tak sa pdla mna k nim da dobehnut aj cez horiaci byt, podlahu, pretoze riskujes len popaleniny.
Bud zadrzis dych, alebo si omotas okolo ust mokry uterak, ci nieco ine, co bude posobit ako mensi filter a ty sa hned nerozkasles a neudusis, ked sa po ceste skusis nadychnut.
Navyse poziar mozes aj svojpomocne hasit...ani nie kvoli celkovemu uhaseniu, ale mozno skor, aby si ho spomalil alebo si spravil cesticku k tym dveram, ti hasici sa skor ci neskor k tebe pridu. Niekto by sa mozno zatvoril do kupelne, upchal otvory pri dverach mokrymi uterakmi a cakal na hasicov tam...vdaka vode mozes ochladzovat a zdrziavat ohen, aj ked dym ta skor, ci neskor zadusi.
Samozrejem to je teoria, v praxi je vsade panika, ty kasles od dymu, ohen je neznesitelne horuci a blizi sa k tebe....takze ides k oknu a ked to nemozes vydrzat skocis....navyse ak nevies nic o ohni a mas sklony k hysterii...asi vacsina ludi by skocila.
Skakali aj ludia z dvojiciek.
U nas na cinziaku sa da napriklad zliezat po balkonoch na nizsie poschodia...skusil som si to osobne pred par rokmi, teoreticky to ide vsade.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat