Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavir IV (politická selhání)

Podľa mojej logiky je lepšia vizitka, keď máš veľký počet nakazených ale len málo z nich umrie ako keď máš počet nakazených menší ale zato veľké percento z nich nakazeniu podľahne.

Ano a na toto ti Trump povie, ze oni by to cislo mali mensie lenze oni robia vela testov. Ano to je isty argument, ale na to by som mu vytiahol Rusov a spytal sa ho preco maju Rusi menej mrtvych, ked robia viacej testov a na to mi Trump (ak by bol pripraveny) povie, ze, ale UK, Belgicko alebo IT, ci ES ma viacej mrtvych na 1mil obyvatelov, naco mu ja poviem, ze...a takto sa mozeme prekarat donekonecna.
A keby uz dosli argumenty mozeme zacat spochybnovat statistiky, ktore nam dodavaju cisla a sme v bludnom kruhu argumentov a poloargumentov.
Ale to uz nie je o logike, ale emociach.
Amerika je kritizovana a opravnene za to, ze si moze za to sama.
Take ES alebo IT malo lokalne ohniska, ktore sa im vymkli spod kontroly, ale zvysok krajiny udrzali pod konrolou a ak si pozries ich grafy vedu si dobre dodnes.
Take USA (ale aj GB alebo Svedsko) svojim pristupom protiprudu si za problemy mohli sami a ak uz sledujs DT kontinualne cely cas tak jeho obhajoba z videa, ze on je vo svojich nazoroch konzistentny je cistym bludom...pozri si jeho vyhlasenie od zaciatku pandemie ako sa tocil nazorovo ako taky had. Typicky populista, co si neuzna chybu.
Idu volby da sa to pochopit, ze sa snazi zapacit za kazdu cenu, ale toto nie je o lyncovani DT za kazdu cenu, on sa lyncuje pred rozumne uvazujucim clovekom sam, bohuzial vacsina US obyvatelstva rozumne neuvazuje a tak su jeho sance na znovuzvolenie vysoke.
Keby sa Trump postavil od zaciatky k pandemii takym stylom ako vacsina EU krajin (vratane nasich) tak by mali tie cisla vyrazne mensie.
Aby nedoslo k mylke, moj osobny nazor je, ze panika ohladom viru je prehnana, ale to nic nemeni na tom, ze prisne opatrenia, ktore sa prijali v CR a SK pomohli nasim nizkym cislam vyranzou mierou a keby ideme Trumpovym stylom sme dnes niekde na urovni Svedska a GB.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat