Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavir IV (politická selhání)

Ale jak rikam, je to o svobode, kdy se sam musis rozhodnout, abys nikoho jineho neposkodil a kdyz ano, musis nest nasledky. Svoboda je prave o tom delat si co chces, ale nenarusit svou sovobodou svobodu nekoho jineho, ktery si take muze delat co chce.

Uz jsem to tu psal, lide jsou sebestredna hovada. Takhle muzes nadavat na jakykoli zakon, ze je to utlak a tyranie.

S rouskou nebo bez, nikoho nakazit nemuzes, pokud sam koronavir nemas.

Inkubacni doba jsou az dva tydny. Takze muzes byt nakazen a roznaset to dal, aniz bys o tom vedel cele dva tydny, to je nejhlavnejsi duvod proc jsou narizene. Dohledavat dva tydny dozadu koho jsi kde poprskal a pak dohledavat koho vsichni ti potencialne nakazeni mohli dale nakazit je prakticky nemozne. V americe to mas ted krasne vydet jak se to rozsirilo, kdyz na to lidi kaslali, nekteri to maji stale za vymysl a hoax (jak jim to nakukal Trump).
V nekterych asijskych zemi (japonsko/korea) jsou rousky uz dlouho necim normalnim, tam si ji lidi berou sami a dobrovolne kdykoli se citi byt nemocni aby to dal nesirili a koukni se jaka tam maji cisla (samozrejme na tom ma podil i masivni testovani).

Ve chvili, kdy byl nekdy behem kvetna koronavir u nas temer vymycen a zustavalo jen par pripadu pod dohledem lekaru

Netusim odkud mas tuto informaci, kazdy den tu byly nove pripady radove v desitkach az stovkach, a tisice nakazenych celkem. Vymycen nebyl, jen byl pod kontrolou. Jenze (opet) lide jsou sebestredna hovada, a nad tema rouskama uz prilis remcali (jako nekteri zde), tak aby Bures neztratil popularitu, tak se opatreni rozvolnila (castecne i kvuli ekonomice). Sice je hezke, ze se to snazil zachranit nabadanim lidi, at si uzijou dovolenou v tuzemsku, ale kdyz posle starou do Chorvacka a sam jede na Kretu, tak od poddanych necekej nejakou extra poslusnost.

Jenze nebylo, Bures k nam pustil turisty, cesti turisti vycestovali do koronavirove ciziny. A NIKDO neprotestoval. Vsichni jsou s tim v pohode.

Znovu - lide jsou sebestredna hovada. Na koronu ti kaslou, nekdo jim rekl, ze je to jen chripecka, tak hlavne ze si uzijou dovolenou na kterou si klidne i vezmou pujcku. V americe je hezke koukat na ty, co maji koronu "na haku" dokud se jim nedostane do rodiny (viz https://thehill.com/homenews/media/507663-chuck-woolery-deletes-twitter-account-after-announcing-his-son-has-coronavirus). Lidi na ostatni kaslou a kaslou na vsechno, co se jich bezprostredne netyka. Proto mame zakony a narizeni.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat