Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavir IV (politická selhání)

Jak můžeš znát pocity naprosté většiny lidí? To že část na to kálí, mladých se to většinou netýká, neznamená, že starší nemají z nákazy strach. Dnes jsme jen těsně pod rekordem s první poloviny dubna (active cases), až/pokud se projeví import od dovolenkářů, rekord možná padne. Obávám se, že to hlavní teprve přijde… počty případů i opatření.

Koukám na data a na našem okrese máme více nových případů (na 100.000 obyvatel) za 7 dní než vy v Praze. Akorát mě štve, že neřeknou obec (jak třeba teď v TV oznámili Vlčnov). Lidi odjinud by se jí raději vyhýbali, aby to tam nechytli a neroztahovali případně dál, rychleji by ohnisko samo uhaslo. Tak víme jen "x případů na okrese", ale víc nic. Přitom je sakra rozdíl, jestli je to v nějakém (izolovaném) ústavu nebo rozseto po celém okrese (mnohem riskantnější, protože než podchytí případné další nakažené, dále to budou nepozorovaně roznášet.

-----
Když budu mít více počítačů, nikoho tím primárně nemohu zdravotně ohrozit. A nesmířil bych se s tím; snažil bych se to nějak obejít a nadával bych na fórech :)
Dal jsi ale opravdu absurdní příklad, měl jsi nabídnout jiný, příhodnější, například to, že když si zkoušíš v obchodě boty, musíš mít ponožky a ne holé nohy, abys případně do obuvi (kterou nakonec nekoupíš) nepřenesl plíseň. To je také totalita?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat