Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavir IV (politická selhání)

To je jedna věc - a přestože odborům obecně nefandím, Středula má asi pravdu. O to více mě překvapují reakce lidí pod článkem.

Když bylo v oblasti Litovle 25 nakažených, pořádaly se manévry, jakoby tam snad přistáli mimozemšťani. V Karviné je 50x více nakažených a žádné reakce na to, aby se nákaza nemohla šířit do dalších oblastí republiky. Pak se diví, že nás jiné státy (Slovinsko, Pobaltí, Kypr, další budou na 100% následovat) nepovažují za bezpečnou zemi a nechtějí, aby jim to tam Češi začali roznášet. Ty státy se totiž chovají ke zdraví svých občanů zodpovědně. Je jednoduché se podívat na denní přírůstky na milión obyvatel a porovnat. Česko, Německo, Itálie, Španělsko, Velká Británie. Zkuste hádat, kde je situace nejhorší…

Vím, že Chorvatsko se na turisty třepe, ale tipuji, že se brzy budou muset rozhodovat, zda risknou import covidu z Česka a jeho šíření (a tím pádem nezájem o dovolenou ze strany těch turistů, kteří to nemají v hlavách úplně vymeteno) a nebo nám také vystaví stopku. Osobně bych si to tipnul na tu stopku, do jednoho týdne. To bude zase řev ze strany našich tydýtů, kteří si nejsou schopni čváchání zadku v móři letos odpustit, že přišli o dovolenou. Komu není rady, tomu není pomoci.

-----
P.S.: ta čísla jsem nehledal, možná nejsou přesná, ale daleko od skutečnosti asi nebudou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat