Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nikdy jsem o osn neměl valné mínění, ale..

Merlouska vies, ze sa s tebou casto zhodnem, ale tu nie.
Preco si to komplikovat? Ak si hlucha/nachluchla/zle pocujes si proste osoba s potihnutym sluchom, ale nebudem ta volat tymto dlhym slovosledom...moja manzelka, ked nepocuje poviem je, ze je hlucha, ked ty zle pocujes poviem, ze si hlucha....a nemyslim si, ze musim byt tvoj kamos, aby som si to mohol dovolit.
Clovek na vozicku je invalid/vozickar, slepy clovek je slepec a ty si hluacha. Co je na tom urazlive?
Ak raz budem hluchy ja, alebo budem starobou stracat sluch urcite sa nebudem urazat ak ma tak niekto bude nazyvat...preco by som sa mal, ked to vystihuje celkom situaciu?
Mne sa pacilo, ze kedysi sme si tak moc nemuseli davat pozor na hubu (no nemohli sme kritizovat stranu a ZSSR;o)) a veci sa nazyvali tak sedliacky pravymi menami...dnes naozaj, aby som premyslal, ci mozem povedat to, ci ono.
Zober si, ze u nas sli trestne stihat byvaleho premiera iba preto, ze povedal, ze vacsina ludi si mysli, ze cigani su prizivnici. To nie je rasizmus, to si vacsina ludi mysli a statisticky je to bohuzial aj pravda. To nie je predsa utok na ciganov, to je skonstatovanie faktu a spracovanie statistickych udajov.
Svet sa v tomto ruti do sraciek a hoci sa naopak malo9ked zhodnem s Karlom, ci Mifom tak v tomto sme asi zajedno.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat