Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezident může zavést cenzuru bez problémů?

Ono se tam hlavne nepise, ze by to prezident udelat mohl.

U zakonu obecne plati, ze obcan muze to, co mu neni zakazano, urednik smi jen to, co je mu vyslovne prikazano ci povoleno.

Takze si nejdriv precti tu Ustavu, pak teprve dodatky k ni, ktere ji upresnuji a specifikuji podrobneji.

Nejspis tam bude neco, jako ze kongres vydava zakony (cimz je to kongresu dano do kompetence) a nebude tam o prezidentovi, ze by je mohl vydavat (takze je vydavat nesmi). A pak se v Dodatku upresni, ze kongres sice muze vydavat zakony, ale uz ne zcela libovolne, takze ma zakazano vydavat ty, ty a ty zakony. Pokud se tam o prezidentovi nic nepise, tak furt plati, ze ty zakony vydavat nemuze, stejne jako pred Dodatkem.

(A samozrejme, ze kuprikladu Trumph jakozto obcan muze, co mu zakazano neni, ale to dela jen z pozice normalniho obcana. Pokud by chtel udelat nejaky ukon z moci uredni, musel by to udelat jakozto prezident, tedy urednik a musel by to mit jako urednik vyslovne povoleno/prikazano.

Takze treba muze na zachod - ale neni to uredni akt, ale nemuze vystavit rodny list, protoze to je vyhrazeno pro matrikare.

(a ponechme stranou, ze clovek s jeho bohatstvim, styky a pozici ten rodny list muze ziskat za pomoci obchazeni zakona a zneuzivani postaveni a ovlivnovani matrikarek pokoutnimi cestami, protoze to je nezakonne nebo neprokazatelne)
)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat