Jak to že laser nepotřebuje munici?
Jak je to možné? To je perpetum mobile nebo co?
Jak je to možné? To je perpetum mobile nebo co?
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
Co laser, ale MAGNET!
To je teprve perpetum. Přitahuje, přitahuje… a nic to nežere. Ani benzín, ani… L-Core 04.05.2020 22:48 |
L-Core | |
Jojo, magnety (permanentní) jsou opravdu divné.... Můj náhled na věc je, že energie v magnetu je (vz… nový aki 06.05.2020 13:01 |
aki | |
Lejzr potřebuje munici. Říká se tomu energie. Starwars? Pak tě vyvedu z omylu: blastery jsou plazmov… mif 05.05.2020 15:45 |
mif | |
Nezapomeň na fazery ;-) Jan Fiala 05.05.2020 17:19 |
Jan Fiala | |
Eh, blastery, fazery....chtěl jsem se zeptat: můžu ředkvičky zalévat i v poledne? Kurt 06.05.2020 09:43 |
Kurt | |
Jen pokud u toho budeš přikusovat chleba namazaný husím sádlem. nový Prasak 06.05.2020 16:32 |
Prasak | |
Ano 8-) poslední mif 06.05.2020 16:59 |
mif |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Co laser, ale MAGNET!
To je teprve perpetum. Přitahuje, přitahuje… a nic to nežere. Ani benzín, ani plyn, ani elektřinu, ani nic jiného, co by se mu muselo dodávat. Přitahuje zadarmo!
Jojo, magnety (permanentní) jsou opravdu divné.... Můj náhled na věc je, že energie v magnetu je (vzniklá magnetizací), odpovídá ploše hysterezní křivky.
Když magnet něco přitáhne, je tam síla a dráha, tj. koná práci a na tu se spotřebuje nějaká energie - magnet malinko zeslábne. "Brzdím proudy v magnetu vytvářející magnetické pole". Magnetické pole samotné ale práci nekoná, tu koná pole elektrické vzniklé v přitahovaném materiálu indukcí (vířivé proudy)
Nicméně, když tu věc od magnetu odtáhnu, konám práci já a magnetu energii vrátím. "Proudy v magnetu opět roztáčím"
Lejzr potřebuje munici. Říká se tomu energie. Starwars? Pak tě vyvedu z omylu: blastery jsou plazmové zbraně.
Nezapomeň na fazery
Eh, blastery, fazery....chtěl jsem se zeptat: můžu ředkvičky zalévat i v poledne?
Jen pokud u toho budeš přikusovat chleba namazaný husím sádlem.
Ano