Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má lidstvo šanci na záchranu?

Všechno pomalu ale jistě dochází, vody je nedostatek, jezera jsou prázdná, zlata je velmi málo, stříbra je nedostatek, vše dochází, ropa dojde již za 25 let, bude to obrovská katastrofa, jestliže se lidstvo nevydá do vesmíru do 30 let, náhradu na palivo se bude hledat stovky let, za tu dobu přiletí mimozemšťané a bude po lidstvu, musí se snížit pravomoce prezidentů a premiéru aby se nevytvářely zbytečné diktatury, a země se musí spojit a vydat se do vesmíru a zkolonizovat všech 2 biliony galaxií, tyto zdroje lidstvu postačí na několik desítek let, pak se bude muset vydat do jiného vesmíru.:-) má lidstvo šanci se zachránit?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz zase ty ? náhradu na palivo se bude hledat stovky let Na to jsi dosel jak ? Bezne muzes videt a…
HPET 21.04.2020 17:26
HPET
Do raket nelze používat elektřinu..
Mabdragora 21.04.2020 17:32
Mabdragora
Do raket nelze používat elektřinu.. Vis co je to iontovy motor ? A k cemu jim bude v iontovým motor…
HPET 21.04.2020 17:35
HPET
Já nevím, ale i ty ionty někdy dojdou
Mabdragora 21.04.2020 17:37
Mabdragora
Co je to Ion : https://cs.wikipedia.org/wiki/Ion viz: Ion nebo iont je kladně nebo záporně elektrick…
HPET 21.04.2020 17:43
HPET
Myslíš v matrixu?
Mabdragora 21.04.2020 17:53
Mabdragora
To nebylo bráno vážně, ale že naše mysl bude možné někam nahrát je jisté. Dokud lidé věří v boha, ta…
HPET 21.04.2020 17:56
HPET
To jsou sci-fi bláboly, jediné čemu věřím je že v budoucnu bude možné cestovat velmi vysokou rychlos…
Mabdragora 21.04.2020 18:05
Mabdragora
SCI-FI bláboly, a práve pojem SCI-FI je to, čo momentálne nie je možné ale v budúcnosti možné bude,.… nový
Mlocik97-debaty 26.04.2020 12:21
Mlocik97-debaty
Sci-fi - science-fiction což znamená že s největší pravděpodobností to nikdy možné nebude. nový
Theman 26.04.2020 15:42
Theman
Jedinou, ale skutečně jedinou možností jak expandovat a zachovat se, je stvoření umělé inteligence,… nový
Kiksfix 26.04.2020 16:11
Kiksfix
No ty kokot, čo ti jebe? :-D Ja se fakt poseru z tohoto týpka... nový
Mlocik97-debaty 26.04.2020 12:16
Mlocik97-debaty
Jj, ropa dojde za 25 let. Už cca 50 let se to říká, tak to musí být pravda.
Moas 25.04.2020 22:54
Moas
Jednou to prostě vyjít musí. nový
Prasak 26.04.2020 00:28
Prasak
Nemá. nový
Kiksfix 26.04.2020 00:34
Kiksfix
Jedinou, ale skutečně jedinou možností jak expandovat a zachovat se, je stvoření umělé inteligence,… nový
Kiksfix 26.04.2020 16:11
Kiksfix
stvoření umělé inteligence Aspoň nějaké... poslední
mif 26.04.2020 19:18
mif

Uz zase ty ?

náhradu na palivo se bude hledat stovky let

Na to jsi dosel jak ?
Bezne muzes videt auta na elektricky pohon, fosilní paliva, nepocitaje motory na vodu zjednodusene receno (v podstate stepi vodu na vodik a kyslik, coz pak vhaní do motoru.), bioplyn ze zemedelského odpadu.

Co je to Ion : https://cs.wikipedia.org/wiki/Ion viz:
Ion nebo iont je kladně nebo záporně elektricky nabitá částice atomární velikosti (atom, molekula, někdy také skupina atomů či molekul), tedy taková, kde celkový počet elektronů se liší od celkového počtu protonů.
Můzes mi rict jak maji dojit ? Proč neprestali jeste litat blesky a stale vidis blesky na obloze jiz miliony let ? Divny ze jim jeste nedosli baterky co .. vsak on ten ATOM nebo molekuly jednou dojdou vid urcite do 30 let, katasrofa.

Jen říkám že tímto konzumem za chvíli dojdou přírodní zdroje, exponenciální ničení planety lidstvem.

O to nemej strach, obydlime jinou a tu taky znicime az do totalni expanze celé nasi galaxie lidstvem.
Az se priblizime tak zbytek populace (co cemu rikame mysl) bude ulozena kvuli toku casu zaparkovana u cerné diry aby se nam cas vuci pruzkumnikum zastavil a budes zit ve virtualnim svete (v podstate jen tva duse), kde budes psat na internete do debat a znepokojovat se moznou katasrofou.

To nebylo bráno vážně, ale že naše mysl bude možné někam nahrát je jisté. Dokud lidé věří v boha, tak jsme od toho ještě hodne daleko.
Co se tyka spotreby, a energie jsme teprve u planetární civilizace cisla I.:

Civilizace typu I: (planetární civilizace) dokáže využívat a hospodařit s veškerými zdroji své domovské planety. Využívá veškerou energii získávanou od nejbližší hvězdy na povrchu dané domovské planety . Ovládla mechanismy obnovitelných zdrojů a s nimi spojeny opakující se přírodní cykly. Například v systému Země–Slunce je předpokládaná hodnota energie dopadající na povrch Země blízko 7×1017 W což je přibližně o pět řádů vyšší množství než je v současnosti získáváno (odhad přibližně 4×1012 W). Astronom Guillermo A. Lemarchand prohlásil, že tato úroveň se blíží současné pozemské civilizaci s využíváním energetického rozměru ekvivalentního slunečnímu záření dopadající na Zemi v rozmezí 1016 až 1017 wattů.

Civilizace typu II: (hvězdná civilizace) dokáže využívat veškerou energii získávanou od nejbližší hvězdy, jak na povrchu všech planet dané soustavy, tak i v prostředí kosmu v rozmezí dané hvězdné soustavy (nejznámějším hypotetickým konceptem je Dysonova sféra, zařízení schopné v celku obklopit celou hvězdu a úspěšně přenést získávanou energii k určené planetě, či kosmické lodi. Lemarchand prohlásil tento typ za civilizaci schopnou využívat a přenášet veškerou radiaci vycházející z nejbližší hvězdy. Množství využívané energie by bylo přirovnatelné k jasu Slunce, kolem 4×1033 erg/sec (4×1026 W).

Civilizace typu III: (galaktická civilizace) dokáže kontrolovat a hospodařit s energií v rámci celé domovské galaxie. Dle Lemarchanda by se jednalo o civilizaci hospodařící s výstupy přirovnatelnými k vyzařované energii celé galaxie kolem 4×1044 erg/sec (4×1037 W)
(Viz Kardašovova škála)

To jsou sci-fi bláboly, jediné čemu věřím je že v budoucnu bude možné cestovat velmi vysokou rychlostí a osidlovat jiné světy ale na takové "zázračné technologie" moc nevěřím, Matrix je možná skutečný ale určitě by nešlo simulovat celé vesmíry.. možná velikost jednoho města.

SCI-FI bláboly, a práve pojem SCI-FI je to, čo momentálne nie je možné ale v budúcnosti možné bude,... pred vyše 100 let, když Georges Méliès vytvoril cesta na mesiac, tiež to bolo SciFi, a hľa, už to SciFi dnes nie je. Pozeral si Ja Robot? SciFi že? Pozri sa dnes na Boston Dynamics a povedz že či o takých 20 rokov to nebude realita. A to je práve to SciFi je to čo je možné. Preto máme 2 pojmy a to SciFi a Fantasy, jedno popisuje čo není možné len teraz, ale v budúcnosti nevylučuje že by to možné bolo, a Fantasy je to čo není možné a veľmi vysoko pravdepodobne ani možné nikdy nebude.

Jedinou, ale skutečně jedinou možností jak expandovat a zachovat se, je stvoření umělé inteligence, které předáme sami sebe a která nebude omezena biologickou závislostí na planetě a do jisté míry i časem. To se ale nestane, protože než bychom to dokázali, tak vymřeme na sebe sama, ekoligii atd. Lidstvo nemá tedy šanci a zanikne stejně jako přehršle hršelí civilizací, druhů před ním a po něm.

Jedinou, ale skutečně jedinou možností jak expandovat a zachovat se, je stvoření umělé inteligence, které předáme sami sebe a která nebude omezena biologickou závislostí na planetě a do jisté míry i časem. To se ale nestane, protože než bychom to dokázali, tak vymřeme na sebe sama, ekoligii atd. Lidstvo nemá tedy šanci a zanikne stejně jako přehršle hršelí civilizací, druhů před ním a po něm.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru