Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo nosi rousku, je priznivec Babise

ale vždyť tohle je správně. Roušky se nosí tehdy, když hrozí nákaza. Takže pokud si ji ohleduplně nasadíš, když míjíš jiné lidi, tak je to naprosto OK. Navíc toto opakovaně zaznělo i od vedení státu, kdy jasně řekli, že při sportování a procházkách o samotě žádné roušky nepotřebuješ. Al Kajda Hamás tohle v TV opakuje pokaždé, že je třeba myslet a neřídit se slepě nařízeními.

Smysl roušek je i na veřejných prostranstvích, nejde jen o aerosoly vydechované, ale taky o to, že se snižuje pravděpodobnost, že vir přeneseš fyzickým kontaktem - např. tak, že si utřeš nos a pak sáhneš na madlo, zábradlí apod. V kombinaci s tím, že se dezinfikuje, ostatní lidi si častěji myjí ruce a používají roušky, by to vše mělo vést k značnému omezení "náhodného" šíření. Je to prostě jen statistika, nic víc.

edit: já nejsem vůbec fandou našeho blahorodí, Agrofertiti prvního - ba právě naopak. Ale ta opatření vymýšlejí epidemiologové, a tam čekám, že tito lidé vědí, co dělají (a vývoj tomu zatím dává zapravdu). Navíc se vrchní Blekota po několika svých blekotavých vystoupeních a parodických pokusech o mikromanagement stáhl a nechává mluvit Hamáse a Havlíčka, kteří zřejmě dnes tu vládu reálně vedou. I toho popletu Adama už nepouštějí tak často ven.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat