Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak zachránit ČR?

Ani jedno.
Ja osobne zvysenu porodnost nepodporujem...ludi je jak sraciek a mnozit sa donekonecna geometricky sa neda...tie vojny, choroby, ci ine globalne katastrofy asi bolo treba, pretoze dnes by nas Zem uz neuzivila asi. Ak by si chcel argumentovat, ze ved civilizacie je tu uz tisice rokov rad by som upozornil na to, ze kedysi sa ludstvo filtrovalo pomerne samo...napriklad vysokou umrtnostou deti, chabou medicinou a pod.
Od asi 20 storocia je rast populacie neudrzatelny, ja viem, ze to robia predovsetkym tie chudobne krajiny a prave preto by sa s tym malo nieco robit. Co netusim.
Jednorazove prispevky neuznavam, to je len populizmus.
Ale co b som spravil ako minister prace a socialnych veci na zvysenie porodnosti vo vlastnej krajine viem.
Je to jednoduche.
1. Najomne byvanie pre rodiny s malymi detmi s regulovanym statnym najomnym
2. Prispevky pre manzelske pary formou bezurocnych poziciek.
3. Socialna vybavenost pre rodicov, cize jasle, skolky, skoly v dostatocnom mnozstve
4. Pridavky na deti v rozumnej vyske...u nas su dnes asi 25 eur ak sa nemylim, ale dieta rodiny stoji min 100-200 eur/mesacne.
5. Socialna podpora, napriklad obedy zdarma pre rodiny s nizkymi prijmami, dotacie tychto rodin na lyziarske vycviky, skolly v prirode a pod, autobusy zadarmo pre deti do 18 rokov a pod.

U nas pridavky nepresli lebo sa fasisti v parlamente postavili proti tomu, ze nechcu davat ciganom. Lenze aj ciganske dieta potrebuje jest,, pit, skolske pomocky a obliekat sa napriklad. Samozrejme, ze sa to da poistit proti zneuzivaniu...pridavky budu vyplacane len pre rodiny s detmi so skolskou dochadzkou, v pripade, ze socialka zisti zanedbanie zo strany rodicov (deti chodia hladne, zle oblecene, nechodia do skoly a pod) budu pridavky odobrate a pod.
Model sa da vymysliet hocijako s roznymi pravidlami.
Poloz si len otazku, co potrebuje mlada rodina.
Mladi ludia sa zoberu, chcu mat deti.
- Nemaju prachy. treba im s tym rozbehom pomoct (pozicky)
- nemaju, kde byvat, opat im treba trosku pomoct (tie byty)
- ked uz deti maju nemaju ich, kde dat ak chcu pracovat (jasle, skolky, skolz)
- ked uz deti maju musia ich zivit a na to naozaj 25 eur mesacne od statu nepostacuje (pridavky)

Bohuzial pocul som to velakrat...nechcem dieta, druhe dieta pod lebo na to nemame...toto sice povazujem za vyhovorku a neznasam, ked sa dieta prepocitava na peniaze, ale zase logiku toto tvrdenie ma.
Staci sa pozriet na Husakove deti, co vtedy stat spravil a ako obrovsky zvysil porodnost a nemusime znovu vynachadzat koleso.

Staci, ked si zodpov

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat