Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proč je takové ticho po KLDR a Kim Čong-Unovi?

Pastnu jsem, co jsem psal do debaty vedle:

V srpnu 2019 doslo ve vojenske laboratori ve Fort Detrick v USA k uniku nebezpecneho biologickeho materialu, radius zakazu vstupu byl 200km.

V listopadu 2019 se ve Wuchanu v Cine konaly Svetove vojenske hry za ucasti 140 zemi sveta, ucastnily se i USA (cca. 200 vojaku).

V litopadu 2019 vypukla ve Wuchanu nakaza koronavirem SARS-Covid-2.

Podle vyzkumniku z Cambridge jsou v soucasne dobe ve svete tri hlavni podtypy koronaviru Covid-19. Nejstarsi podtyp A se rozsiril predevsim v USA. Podtyp B se zacal sirit z Wuchanu a zasahl celou Asii. Pravdepodobne zmutoval a do Evropy prisel jako podtyp C.

Clovek zastavajici v USA funkci obdobnou nasemu hlavnimu hygienikovi rekl, ze vojakum USA, kteri byli ve Wuchanu byla diagnistikovana chripka, pozdeji se vsak diagnoza zmenila na nakazu koronavirem.

V soucasne dobe probiha internetem tvrzeni, ze USA oznacili za pacienta 0 (podtyp A) vojenskou dustojnici, jez se ucastnila her ve Wuchanu.

Uvedomuju si, ze nektere informace jsou nepotvrzene a vsechno nemusi byt pravda. Jsem presvedcen i o tom, ze virus vznikl nahodou. Tvrdim, ze vznikl v laboratori a unikl ven. Jestli vznikl v USA nebo v Cine je ve vysledku, co zpusobil, nepodstatne.
Za mnohem podstatnejsi ale povazuju to, ze viru zneuzili nektere vysoke ekonomicke spolky a zneuzili ho k nejakym svym cilum. Nevim k jakym, nevim co jim to prinese, ale vim, ze panika a omezeni prumyslu, ktere virus prinesl, je prehnana. Nechapu, proc cely svet panikari takovymto zcela iracionalnim zpusobem.
To neni podcenovani, mnohe preventivni opatreni maji smysl, ten vir tu rozhodne je a je minimalne stejne nebezpecny jako vir chripky, nechapu jen, proc se u chripkovych viru zadna protiopatreni nikdy nedelala a pritom to bylo take potreba. Naopak u koronaviru se opatreni naprosto prehani.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat