Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vzpominame na prve stretnutie s internetom

Já si pamatuji, že táta měl, údajně, internet prakticky vždycky ten nejrychlejší, který byl v té době k dostání. Tenkrát se komplům věnoval a pařil v klanu po nocích letecké simulátory. - Dneska už nepaří, lítá opravdu.. Rychlosti vůbec nevím, nicméně mám pocit, že říkal, že už v roce 2006 jsme měli v pražském bytě linku 50Mbit/s. Nevím, jestli je to technicky možné, možná si to blbě pamatuji. Někdy se ho na to zeptám. :-)
Nicméně já svůj vlastní net měl někdy až v sedmé třídě (2007/2008). Měli jsme doma jeden kompl, na který jsem mohl hoďku denně a to ještě jen když se mi dařilo ve škole, což moc často nebylo. Potřeboval jsem ale komunikovat se spolužačkama, které vysedávaly po nocích na ICQ. Měl jsem tehdy Sony Ericsson k750i a Vodafone kartu. Pamatuji si, že za 2 kila byl na měsíc internet v telefonu s FUPem 200MB. Při těch rychlostech to stačilo. Dvě kila jsem vždycky vyžebral u babičky, které jsem tuto situaci vysvětlil. Zbytek kapesného (cca. 50Kč/týden(když se dařilo ve škole...)) šel vždycky na benzín do fichtla. Na ICQ jsem používal nějakého ruského klienta. Ve škole jsem si stahoval do telefonu stále novější verzi, protože to bylo hrozně nestabilní. Někdy jsem se opakovaně připojoval i 2 hodiny, ale když už se to chytlo, vydrželo to i několik hodin připojený. Poslední verze už fungovaly.
První osobní net jsem měl, když jsme se s rodičema přestěhovali na Vysočinu. To byl začátek roku 2010. Tehdy jediná možnost - 3Mbit/s pro celou vesnici. Bylo na tom asi 16 baráků, každý měl unikátní IP adresu. Táta jezdil jen na víkendy, tak už jsem nebyl tak sledovanej. Snažil se mě do té doby držet zkrátka - věděl, že kdyby mi dřív dal vlastní připojení, nic jiného bych nedělal a měl možná pravdu.
Postupem času jsem se učil nastavovat domací Wi-Fi, hodně mi tenkrát pomáhala poradna. Naučil jsem se zde prakticky všechny základy a možná i díky tomu jsem dnes tam, kde jsem. Kdybych tento web tenkrát nenašel, možná bych se o počítače nikdy nezačal zajímat jinak, než jako prostý uživatel.

*Dneska jedu na vesnici LTE 20/5Mbit/s. Nejdřív O2 - 2 roky - hrůza. Drahý, ve špičce pomalý, ping lítal jak vánoční stromeček, ale v noci se dalo i hrát. Teď od prosince T-Mobile, stejná rychlost. O něco lepší, hry na tom frčí parádně. Za 4 kila, na to kde bydlím - supr...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat