Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vzpomínání na počítače!

Když vidím ten seznam, tak mně pod rukama taky prošlo o něco víc grafik, než jsem uvedl v popisu vlákna. Akorát, že já byl dítě, takže když už jsem nějakou grafiku někde sehnal, tak byla dávno out. Někdo mi ji třeba dal nebo jsem to vymontoval z komplu u popelnic. :-) Nicméně jak šel čas to mohlo být nějak takhle:

- GeForce 5200FX
- GeForce 6200FX
- Radeon X800GT

Radeon HD3450 - to byla moje první funglovka. Koupil jsem si to tenkrát kvůli tomu, že X800GT neměla S.M. 3.0, nicméně posléze jsem zjistil, že 3450 je na hry nepoužitelná, protože sice disponuje touto technologií, ale nemá
žádný výkon.

- Radeon X1950Pro
- Radeon HD2400XT

Radeon HD4670 - druhá moje funglovka - verze od Sapphire. Měl jsem tenkrát hroznou radost ze vzhledu toho chladiče. Nedávno se mi dostal do ruky na upgrade počítač s úplně stejnou grafikou a já si ji s nostalgií prohlížel - a to
je možná i důvod vzniku tohoto vlákna. :-)

- Radeon HD5770 - třetí funglovka. Verze EAH Asus CuII - první pískající karta. Byl jsem z toho tenkrát hodně vyplašenej. Řešil jsem to i zde na poradně, nicméně tahle karta mě naučila to pískání ignorovat.
- Radeon HD7850 - Verze Sapphire - na tu jsem šetřil půl léta. Sloužila dobře, dlouho a kamarádovi ještě šlape. :-)
- Radeon R9 280X OC - první bazarovka - bestie, která mě donutila pořídit opravdovej zdroj.
- Radeon R9 380X OC - druhá bazarovka - Sapphire Nitro+ Řekl bych, že doposud vzhledově nejhezčí kartička, kterou jsem měl. Ještě před měsícem jsem na ni frčel. Šla docela dobře přetočit. :-)

Pak jsem přešel na měsíc na kompič s Athlonem II X2 250, 4GB DDR3 a Radeon 4350 - dostal jsem tyhle komponenty za to, že jsem jedné známe vylepšil počítač. Dala mi to za odměnu, nicméně jsem se pokoušel na tom fungovat,
ale to už dnes nejde. 2x 1080p monitory, práce, už i ten excel se otevírá půl dne, tak jsem tedy koupil novou, celou bestii, kde mám teď snad zase na nějaký čas:
- Radeon RTX2070Super.

Taky jich nebylo málo. :-) Ale já měl výhodu, že většina lidí věděla, že mě počítače baví, tak mi to nosili ještě před tím, než s tím šli na sběrný dvůr. Na půdě bych našel tak 5 konfigurací, různé desky, celerony 400-600MHz, Pentia 3, Všechno možný, ale to už asi oživovat nikdy nebudu. Uvidíme..

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat