Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vzpomínání na počítače!

Teď mě napadá otázka, jestli třeba někdy někomu počítač vypadl z ruky, jestli jste někdy něco hodnotného rozbili? Mně se to teda povedlo jen jednou u té sestavy s Fractalem. Sestava 5. Při vyndavání z auta mi povolil ten čelní panel, utrhl jsem si kabel ke spouštěcímu tlačítku + ledky.. Kompič to jinak přežil, velká rána to nebyla.
Nicméně ptám se proto, protože u té mojí nové sestavy jsem teď několik dní řešil podpěru pod grafickou kartu. Ta od výrobce je zaprvé naprosto nevzhledná a zadruhé se mi ji ani po několika hodinách, nepodařilo přidělat tak, aby plnila svou funkci. Pokud se u toho mého současného počítače pořádně zadíváte, můžete spatřit podpěru vlastní výroby. Použil jsem jednu ze záslepek zadních slotů, kterou jsem ve vhodném místě ohnul a obalil trochou pásky, aby nepoškrábala grafiku. Přidělal jsem ji klasickým šroubkem s matičkou. Funguje to skvěle. Teď si můžu na grafiku položit klidně nohu a nemělo by se nic stát...

Nicméně k dotazu. Říkal jsem si, že bych tam nedával nic, ale zdálo se mi, že grafika je trošku prohnutá. Ta moje deska sice vypadá, jakože má vystužený pci_e16x slot, ale bál jsem se několikaletého provozu, kdyby se to mohlo postupně unavit a třeba i vytrhnout.. Možná přeháním, ale zkoušel někdy někdo z vás, jak jsou ty sloty pevné? Popř. stalo se někdy někomu, že by se to vyrvalo? Grafiky dřív samozřejmě nebyly tak těžké, tahle moje bestie váží přes půl druhého kila.
Na internetu jsem vyčetl, že pokud bych měl tuto jednu konfiguraci, stát by se nic nemělo, ale kdybych za pár let třeba grafiku vyndal a namontoval do jiného stroje, tak v tom jiném stroji by měla tendenci se rovnat a mohl by popraskat cín.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat