Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix The Siege of Jadotville

[89628-jadotville-still-h-2016-jpg]
Na radu nemenovaneho ucastnika debat som si pozrel tento vraj nizkorozpoctovy pocin Netflixu. Musim uznat, ze nizky rozpocet som si vobec nevsimol. Okrem menej znamych hercov som ziadne setrenie na nespravnom mieste nezaznamenal a ide o zaujimavy dielko, ktore stoji za pozretie.
Film je natoceny podla skutocnej udalosti (mne doteraz neznamej) a pojednava o mensej irskej vojenskej jednotke, ktora bola vyslana pod hlavickou OSN robit poriadky v provincii africkej republiky, kde doslo k prevratu. Povodne bezproblemova misia sa stane vdaka zakulisnym hram politikov bojom o zivot v obliehanom meste...no meste...skor pojde o par domov uprostred savany, kde sa bude irska jednotka zelenacov branit proti presile miestnych ciernych kovbojov podporovanych francuzskymi legionarmi.
Ako som povedal film samotny ma bavil, trosku mi vadilo, ze tam bolo take to americke klise, vojaci sa nechceli vzdat, ani ked mali umriet evidetne pri poslednom napore, az na jedneho, ktoremu siblo pri prvom uoku vsetci vykazovali nadpriemerne bojove schopnosti a boli schopni odolavat 10 nasobnej presile.
Veril by som tomu, keby utocila len miestna armada, ale zakomponovanim francuzskych legionarov (podla slov fr. prezidenta vo filme tych 1000 najlepsich legionarov pod vedenim najlepsieho velitela) film stracal na realite. Mam radsej uveritelnejsie filmy, kde sa neignoruje taktika, strategia a realita, alebo je to aspon tak posobiva rozpravka ako bol napriklad Black Hawk down, ktory si pozriem kedykolvek opat a nenudi ma.
Vzhladom na cisla z reality (v reale zomrel jediny irsky vojak) je film len prehravnym ospevovanim hrdinstva vojakov, ktori po navrate do vlasti boli vyhlaseni za zbabelcov lebo...a to si uz pozrite vo filme radsej.
60%

Předmět Autor Datum
pri prvom uoku vsetci vykazovali nadpriemerne bojove schopnosti a boli schopni odolavat 10 nasobnej… poslední
HPET 03.04.2020 16:35
HPET

pri prvom uoku vsetci vykazovali nadpriemerne bojove schopnosti a boli schopni odolavat 10 nasobnej presile.
Veril by som tomu, keby utocila len miestna armada, ale zakomponovanim francuzskych legionarov (podla slov fr. prezidenta vo filme tych 1000 najlepsich legionarov pod vedenim najlepsieho velitela) film stracal na realite.

Pritom by historicka predloha podle Wiki i "+- " sedela : https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Jadotville
Roger Faulques : https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Faulques

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru