Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko odmítnutím uprchlických kvót porušilo unijní právo, rozhodl soud

Tu nejde o EU, momentalne ide o cely svet.
A to je dobre paradoxne.
Suhlasim s tebou v tom, ze start ekonomiky bude asi tazky a pravdepodobne sa nenastartuje tak akoby mala.
Jednym z rieseni a podla mna celkom realnych su vrtulnikove peniaze. Za normalnych okolnosti je to blbost, pretoze by to viedlo strasnej devalvacii meny lenze...lenze vrtulnikove peniaze pravdepodobne pouzije aj USA a spol. Inymi slovami dve hlavne meny sveta, cize euro a dolar si udrzia +- rovnaky kurz a maximalne by mohli devalvovat k lokalnym menam....lenze k akym, ked cely svet bude mat rovnaky problem?
Cina je na tom ekonomicky relativne dobre, ale Cina zavisi od USA a EU. Akonahle by sme sli do prudkej recesie strati Cina vacsinu svojho odbytu a stiahneme ju so sebou, bez nas nema komu predavat.
To sa tyka defacto celeho sveta, ziaden stat nemoze existovat dnes ekonomicky samostatne, takze ja osobne neocakavam ziadne dlhopisy, ale skor priamu podporu ludom, centralizovanu z EU.
Samozrejme vedenie EU ma uz parkrat prekvapilo svojimi nezmyslami, zachranovanie Grecka, kvoty na utecencov a spol, ale v tomto pripade verim, ze ekonomovia presadia z mojho pohladu jediny mozny model na zachranu ekonomiky celej EU.
Tvojmu scenaru okrem hluposti lidrov EU moze nahravat aj fakt, ze DT from USA je strasne nevyspytatelny a ja si naozaj netrufam odhadnut, co napadne toho pana s prehadzovackou. Vrtulnik by bolo idealne, keby EU synchronizovala s USA.
V opacnom pripade ocakavam 15-20% nezamestnanost uz do jedneho roku.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat