Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korona vs ekonomika - ta ozajstna katastrofa

Narychlo jsem vyhledal a dal pár prvních odkazů, co jsem nasel (ted nemám čas hledat na Novinky, CT24 apod.). Všechny to přebírají od tiskových agentur, takže obsah se moc neliší.

Toto nie je pravda, ktokolvek to napisal/povedal tak klame.

Zdroj je Financial Times (zřejmě bulvár). Hledej: IEA urges Russia to ramp up gas supply to Europe

Ano, "zavádzanie" je to celé. Takže s ohledem na tvé zjištění, jak mi vysvětlíš, když Rusko plní smlouvy a dodává dokonce více (jak jsi napsal), tak proč se píše, že Rusko omezuje dodávky?

Rusko neomezuje dodávky, dodává, co je nasmlouvané. Pokud dodává, co je nasmlouvané a je nedostatek, znamená to, že nasmlouvaného je málo.
Nasmlouvaného je málo, protože vzhledem k útlumu při kovidu v minulosti nebylo tolik třeba a nikoho nenapadlo, že by se po ukončení kovidu spotřeba mohla vrátit.
Nasmlouvaného je málo, protože se zavírají uhelné elektrárny (někteří pomýlení zavírají i jaderné elektrárny), vítr nefouká, slunce nesvítí, takže zbývají plynové elektrárny.
Rusko by mohlo dodávat víc nad rámec nasmlouvaného množství, ale protože dokončilo Nord Stream 2 a schválení teď je na straně Německého regulačního úřadu, tak proč by to nepoužilo jako páku? I s ohledem na to, jaké klacky se házely při budování Nord Stream 2, včetně sankcí USA na firmy, které by se účastnily výstavby - tohle si snad ještě pamatuješ.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat