Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korona vs ekonomika - ta ozajstna katastrofa

A všimol si si ešte ďalšiu podstatnú vec, ty tunel? Že počet denných nakazených u všetkých týchto top zaočkovaných krajín pekne korešponduje s počtom vykonaných testov? Jediná výnimka teda sú tie UAE, kde majú príkladový graf. Pozitívne prípady išli úplne nadol, kdežto počty testov sa neprestajne šplhajú hore bez žiadneho klesania. Preto je práve UAE výnimka a nie zlaté tela. Tebou spomínaný Uruguaj je skôr dobrý príklad toho, ako sa naočkovaná populácia prestala testovať a preto tam nie sú prípady. Ja ten prístup teda nekritizujem, testovať na covid už nemá zmysel, už je po pandémii. Znova tu platí Donaldov nadčasový výrok: Less tests, less cases.
Btw ten Izrael zažíva peak tiež práve kvôli výraznému zvýšeniu testovania. Nedá sa teda povedať, že peak zažívajú až po očkovaní, pred ním mohli mať reálne ešte väčší, lenže bol logicky limitovaný počtom testov.
ALE ani sa nedá povedať, že očkovanie šírenie nejako zabrzdilo. Museli by mať čísla výrazne nižšie aj napriek zvýšenému počtu testov, keby platila tá mantra, že očkovaný má zníženú pravdepodobnosť nakazenia a teda aj následného šírenia.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat