Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korona vs ekonomika - ta ozajstna katastrofa

Také mám ten pocit, že spoustu věcí lidi kupoovali jen proto, že to měli před sebou na regálech. A asi bych si moc fandil, kdybych o sobě tvrdil něco jiného. Však taky se nekonal žádný "run" na obchody po jejich opětovném otevření. Byly prázdnější než předtím.
Něco jiného je to v dopravě, nějak jsem už odvyknul na přeplněné vlaky a metro a minimálně od včera ale spíš od začátku týdne jsou narvané (dnes to bylo lepší, ale taky byl interval už jen 1:40 (tedy normální předkovidový interval céčka) a ne přes 5 minut jako minulé týdny, vlaku přidali jeden vagón, před kovidem měl myslím ještě o jeden víc, pokud ho dráhy měly (nedodržování řazení vlaku bylo celkem běžné, dopravce prý nemá dostatek agónů)). Podobné to bylo vloni, to jsme touto dobou odjížděli na dovolenou (nebýt toho, že byla z větší části zařízená a zaplacená od února, dávno před korónou, tak na to pečeme) a říkal jsem si, že 3 eura za nepovinnou místenku za každého jsou plýtvání, když jsem ale pak viděl, jak byl vlak plný (doslova hlava na hlavě), byl jsem rád, že jsem tuto částku obětoval.
Při zprávě o tom přístavu jsem si říkal, že dopustili takové dimenzování nadoraz. Stačí porucha v jednom přístavu a jsou nahraní. Ekonomicky to asi vyjde hůř, ale z hlediska spolehlivosti by bylo lepěí mít třeba 5 menších přístavů, pak při výpadku jednoho by zbylé 4 větší nápor zvládly. No ale takto je alespoň záminka pro zdražování, však on to zákazník zaplatí, teda pokud bude o to zboží stát.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat