Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Korona vs ekonomika - ta ozajstna katastrofa

Ok myslel som, ze popisujes clanok, ale ak sa bavime o tom komentari am je ta demagogia este horsia.

Nedostanete kamion do Hamburku na loď, protože na hranicích se čeká 8 hodin.

Ale dostanete, akurat to trva o 8h dlhsie. Btw kolko su tie hranice takto zavrete. Par dni ak sa nemylim (mozno tyzden, dva). To uz stihlo tych 8h navyse znicit firmy v CR? Fuuu to je rychlost.

Nejsou lodě do Číny, světová logistika se zhroutila.

Opat blbost. Logistika pokrivkavala cely rok 2020, pretoze dobiehala zmeskany zaciatok roku, ale nic sa celosvetovo nezrutilo. Ze je problem zaciatkom roku prve dva mesiace....boze ved to je vzdy. Prejdi si PC poradnu, riesili sme to tam bilionkrat, ze kupit nieco po vianociach sa neda, pretoze sklady sa naplnaju az zaciatkom marca, pretoze Cinanci si okrem naseho noveho roka oslavuju aj svoj. Vies, ze cinsky novy rok sa oslavuje v Cine 8 dni, ked sa vobec nepracuje?

Komponenty do továrny, které jste kdysi dostali po objednání za 10 dní jdou někdy za 4 měsíce, a to možná, a to na předplatbu, protože světový supply chain kolabuje.

Toto je mix polopravd a lzi. Ano su odvetia, kde je problem s dodavkami, vid problemy automobiliek kvoli nejakej meskajucej elektronike nedavno. Ale ziaden suply chain nekolabuje. Ja netvrdim, ze odvetvi, kde podnika dotycny nemoze mat problem, ale tvrdenie, ze ked je problem s jeho suciastkami je problem v celom priemysle je blbost.

Banky přestaly půjčovat firmám operační kapitál.

Toto som uz vyvratil, je to presne naopak. Ak banka nechce poziciat jemu asi je na tom jeho firma zle a nebude to prvy rok. Mne moj osobny bankar ponuka preklenovaci uver za velmi vyhodnych podmienok uplne bezne. Auto som si mohol kupit za 3% urok asi mesiac dozadu, este pred rokom som dostal podobnu ponuku na 8%.

Nejsou lidé, nejsou pracovníci.

Kde nie su? Zrovna vcera rano som bol u zakaznika, vyhodil 3 ludi (kradez tovaru zo skladu) a dal na bazos v sobotu vecer (ziadna profesia.sk a pod) inzerat, ze hlada novych zamestnancov...do nedele rana mal 10 zivotopisov.
Naozaj ludia nie su?
Ano napriklad zdravotnici nie su, ale nikto z vyroby, ci sluzieb sa mi nestazoval, zeby trpel nedostatkom ludi.

Měl jsem sedm dalších kontrol od úřadů od začátku roku.

Toto nespochybnujem, ale preco a ake kontroly mal? A o com je toto tvrdenie? V mojom okoli nikto ziadnu kontrolu nemal, netvrdim, ze nie su, ale preco by mali byt zrovna teraz vo zvysenej miere?

Já sám znám v Ostravě už 5 podnikatelů s firmami , co se oběsilo. Směnka a tak. Samozřejmě to nikoho nezajímá. Proč by mělo kluci že?

Normalny a pricetny podnikatel nikdy ziadnu zmenku nepodpise...je to cesta do pekla a robia to len najvacsi zufalci.

Takze si to zhrnme....pan ma podla jeho tvrdeni evidentne problem s vyrobou(logistikou), ma problem s cashflow (banka mu nechce pozicat ani na prevadzku, co bezne zdravym podnikom poziciava) a ma furt nejake kontroly od statu (ini nemaju).
Vo finale mi ten pan vychadza ako neuspesny podnikatel, ktory krachuje a vo firme asi nebude vsetko v poriadku (tie kontroly su divne, nie?).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat