Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nakupovanie z Číny - clo a dph

To je dost otazka kategorie vyrobku - a zvlast u tech do 22 EUR. Ja treba z ciny kupuju bezne elektroniku - od odporu, prez LEDky, tranzistory, integrace, senzory az po mikrokontrolery a az na to, ze to je radove levnejsi, tak to ma stejnou kvalitu (a casto i stejneho vyrobce), jako obdobny sortiment prodavany u nas.

Kdyz jsem potreboval par diod, tak jsem mohl jet prez pul mesta do kamenneho kramu a koupit tam 3, nebo za prakticky stejnou cenu koupit 4 z ceskeho eshopu (plus nesmyslne postovne), nebo koupit 100 z ciny, vcetne postovneho.

Ten cesky eshop mel stejne fotky jako cinan (vcetne vodotisku), takze platit postovne radove vysi, nez cena vyrobku nema smysl.
Ty cinske diody jsem promeril a mely charakteristiky odpovidajici datasheetu z kamenneho kramu.

Prakticky veskera elektronika se vyrabi v Asii, protoze tam maji tovarny vsechny velke firmy a ani se tim netaji. Disky, pameti, ... vetsinou se i desky osazuji tam - podle planu, co si doda firma, ktrera na to pak da svoji nalepku. Nebo podle jejich vlastnich navrhu. Takze v "americkem" pocitaci mas americky tak mozna navrh, navod a obal, zbytek je "nejaka ta cina" (a jo, uz to americke firmy zacinaji vnimat jako problem, ze tam presunuly vetsinu vyroby, ale proste to tak levne v dane kvalite nezvladnou kvuli predpisum a byrokracii - takze pokud by se v ramci nejake politiky zavrely hranice, tak cina technologicky vyhladovi ameriku, nikoli naopak)

Postovne dotuje cinska vlada, takze je smesne (bud zahrnute v cene a "zdarma", nebo uvedene zvlast a stejne je to prast jako uhod a vyjde to nastejno)

Osazene moduly se senzory, mikrokontrolery a podobnou elektronickou haveti maji kvalitu zpracovani stejnou jako ty od "znackovych" vyrobcu a (minimalne v normalnich ceskych podminkach od zimy po parne leto) funguji stejne dobre a v ramci hodnot tech "znackovych" datasheetu - opet testovano osobne na mnoha pripadech.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat