Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus

a jeste:

Vláda kvůli koronaviru vyhlásila nouzový stav – ale s desetidenním zpožděním. Ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček ho doporučoval už 2. března, ale premiér Andrej Babiš se postavil proti. Tahle prodleva nás připravila o cennou možnost reagovat lépe na šíření viru. A nadále nebyl svolán ústřední krizový štáb. Je důvodem, že by ho vedl Hamáček, což Babiš nechce dopustit?

Andrej Babiš pojal koronavirovou krizi jako každou agendu: coby příležitost k vlastnímu PR. Aktivitu demonstroval na častých tiskovkách, ideálně za účasti dalších ministrů ANO. Dokonce i když se konaly po zasedání Bezpečnostní rady státu, kde má ministr vnitra Jan Hamáček samozřejmě své místo a roli. Tato one man show by se svoláním ústředního krizového štábu vzala za své.

Nouzový stav, jehož vyhlášení se nesmyslně zdrželo, by vládě umožnil zajistit v uplynulých dnech větší počet roušek, masek či rychlých testů, které si lidé mohou provést sami, aniž by hrozilo, že cestou někoho nakazí. Těch deset dní nám může chybět. Hrajeme o čas a potřebujeme zpomalit šíření viru, a to lze udělat v počátku, než se epidemie rozeběhne.

https://www.info.cz/nazory/schmarcz-nouzovy-stav-prisel-o-deset-dni-pozde-a-krizovy-stab-blokuje-babisova-zarlivost-44548.html

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat