Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus

Když napíšu, že to bude obrovské, že zemře minimálně půl miliardy lidí a že se naprosto změní poměry ve většině států (totální kontrola, přídělový systém, polovojenské režimy), jak s tím naložíš?

Viš kolik zemřelo lidí jen na španelskou chripku ? Antoninovsky mor třetinu evropy a justianský mor pak skoro polovinu. Změnilo se něco ? :-)

V 1918 se tímto patogenem nakazil skoro každý třetí člověk na zemi, jedna pětina tomu podlehla - nejakych 50 000 000 lidi.
V patnactém stoleti jisty "patogen" tzv krvácívá horecka zemrelo v Mexiku 80% tehdejsiho obyvatelstva, to máš 8 lidi z 10. Dalsi prisli po dlouhém suchu.
(V dejinach lidstva se tento motiv stále opakuje, bojujeme s pandemii, prohrajeme, umíráme, a až pandemie odezní tak se zase vzchopíme a na konec nás to posílí.
.. A lidstvo jde dál.

Nejhorší je to, že mimo to že narušujeme životní prostředí, narušujeme i biotopy obyvané rezervovarovymi hostiteli mimořádně smrtících nemocí. Kaloni, potkani, ptaci a dalsi hostitelské nemoci razenych mezi zoonozy přicházejí do styku s člověkem stále častěji. Co se Číny týče, myslím že sanitární a veterinárních předpisů se tam moc lidí držet nebude :-) )

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat