Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Greta bojující

Ja sa nesnazim chytat za slovicka. Navyse mas pravdu v tom, ze Asperger sa povazuje za sucast autistickeho spektra. Ale v beznom ponimani znamena autista=debil. Karel to tak myslel na 100%, som presvedceny, ze ty tiez uz len z vaseho vyjadrovania sa na jej adresu. Ja som sa len snazil poukazat, ze clovek s jej diagnozami nemusi byt automaticky debil, dokonca nie je ani pravdepodobne, ze nim je, pretoze ziadna z jej diagnoz nema vplyv na intelekt. To tu pisem uz asi 3x a to je hlavna pointa.
Preco potom vytahujete jej choroby, ked velmi pravdepodobne netrpi znizenym intelektom a je +- na urovni deti jej veku?
Preco nekritizujes co povedala, spravila ona, ale zameriavas sa zakerne na jej diagnozy a kritizujes tu bublinu, co je okolo nej a ktoru ona uz nema davno pod kontrolou.
Ukaz mi jeden jej prejav, kde vyzyva na nejaky nezmysel typu zavrime vsetky jadrove elektrarne, prestanme vsetci pouzivat auta, zastavme bohatych znarodnenim, prejdime na cisto elektricke auta a pod. Akonahle si taky prejav vypocujem poviem ano je to krava a uz trepe chujoviny. Ja zmenu svojho nazoru pripustam. Karel a ty evidentne nie, ved vy sa predsa mylit nemozete;o).
Predpokladam, ked ju ak hlasne kritizujes vypocul si si nejaky jej prejav.
V jednom z nich hovori:

udia trpia. Ľudia umierajú. Kolabujú celé ekosystémy. Sme na počiatku šiesteho masového vyhynutia. A jediné, o čom sa dokážete rozprávať, sú peniaze a rozprávky o nekonečnom ekonomickom raste. Ako sa opovažujete!

S cim z tohoto nesuhlasis? Ved sme tu nedavno rozoberali ako asi ludstvo zahynie a viaceri z nas vyjadrili obavy, ze to pride uz coskoro a sposobime si to sami. Nehovorili sme nahodou to iste? Nekonecny ekonomicky rast je blud, peniaze nam budu naprd ked nebude co jest.
A ze tym paprdom v OSN, ci v EP povedala ako a opovazujete a bola pritom na pokraji zrutenia? A co akoze, je to decko, navyse precitlivene a mne je sumafuk ako to povedala, pretoze ma zaujima co povedala.
A povedala to, co si myslim ja a mozno aj ty.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat