Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Greta bojující

Ja popravde vubec nechapu, proc na me reagujete odkazy na rozhovory s "byvalymi ekology", tohle prece vubec nebyla pointa meho prispevku.

Možná taky proto, že ono to spolu "tak trochu" souvisí, nemyslíte? Mě zase fascinuje přístup těch, jenž se pohoršují nad kritikou Grety:

Grétista: "Šestnáctiletá dívka s Aspergerem dokázala změnit přístup miliónů! Halelůjá!"

neGrétista: "No já právě vidím pouze šestnáctiletou nemocnou dívku, kterou někdo zneužívá, jako maskota..."

Grétista: "Jak můžete poukazovat na její věk a postižení, fašisto! Poslouchejte co říká!"

Znova opakuji, pokud by po světě rajzovala patnáctiletá, autistická buchta, co má za sebou osm tříd základky a poučovala všechny o ekonomii, nebo geologii, tak by ten výsměch schytala od drtivé většiny. U ekologie ale platí jakýsi, mně záhadou obestřený, pardon, kdy davy tiše sedí a uznale pokyvují... Ba co víc, ještě se se spravedlivým hněvem dívají na ty, jenž sedět a pokyvovat odmítají.

Váš hněv je ale kolikrát vyburcován hlavně vašimi představami (a hlavně chlapi, žejo) a autosugescí, že všichni kritici mají hroznou potřebu urážet chudinku šestnáctiletou, nemocnou dívku. Já ale spíš vidím to, že drtivá většina kritiků poukazuje na fakt, že šestnáctiletá, nemocná dívka je používána jako maskot a zneužívána k naprosto nesmyslným huráakcím dementních aktivistů všeho druhu - Zničme kapitalismus, Zdaňme / zakažme jíst maso, Zrušme jaderné elektrárny, Downsizing, Zákaz dieslových motorů, Šílený tlak na elektromobilitu atd. atd. atd.
P.S. Taky třídím, snažím se kupovat lokální produkty, jezdím na kole kdy můžu atd. Ale víte třeba, že Evropa se podílí na celosvětových emisích celými 10%? Takže když pominu, že ani samotní vědci se neshodují jakou měrou a zda vůbec se lidská činnost podílí na změnách klimatu, tak i kdyby to bylo celými 100%, tak v případě, že se Evropani vrátí na stromy, zničí kapitalismus, budou progresivními vegany a zakáží auta, tak celkový efekt, bude zpomalení klimatických změn o celých 10%!!! (A to je tam tolik "kdyby", že to tady snad ani rozebírat nebudu).
Už chápete, proč se mnohým to sebebičování zajídá, ba dokonce v něm vidí jiné, než ekologické úmysly?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat