Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Greta bojující

Ja popravde vubec nechapu, proc na me reagujete odkazy na rozhovory s "byvalymi ekology", tohle prece vubec nebyla pointa meho prispevku.

Mne vubec nejde o to, jestli Greta ma nebo nema pravdu, jestli to, co dela, dela dobre nebo spatne, mne jde o to, jak se k ni lidi (teda spis vetsinou chlapi, zejo) chovaji a proc se k ni takhle chovaji.
Pokud chcete diskutovat o tom, jestli Greta ma nebo nema pravdu a proc, tak prosim, ale tohle tema je zatim z vetsi casti prehlidka urazek typu, ze je postizena, ze ji vyuzivaji, ze tomu nerozumi, ze ma drzet hubu a krok a chodit do skoly, proste klasicke hrdinstvi zpoza pocitacove obrazovky.

Tady je to taky popsane dobre: https://www.irishtimes.com/life-and-style/people/why-is-greta-thunberg-so-triggering-for-certain-men-1.4002264

Mne je Greta relativne fuk, jeji proslovy nesleduju, deni kolem ni spis jen okrajove, tech patecnich stavek za klima se neucastnim, nedelam si srandu z toho, ze nemuzu jist hrachovou kasi ani umrit, protoze metan, proste se jen snazim pokud mozno chovat trosku ekologicky (nemam auto, tridim odpad, snazim se brat si co nejmin pytliku atd.), ale na cele tehlete veci s Gretou me ze vseho nejvic toci to, jak se do ni ty internetove hyeny statecne navazeji a urazeji ji. Kdo z vas by ji rekl do oci to, co tady pisete? Dokazali byste s ni realne diskutovat na tema klimatu?
Vam taky urcite kdysi bylo 16 a byli jste naivni snilci, kteri meli pocit, ze ma smysl bojovat za neco, co je pro vas dulezite (at uz to byly dlouhe vlasy za sociku, ekologie, nebo cokoli jineho). Jasne, ne kazdymu se podari to, co Grete, a navic dneska v dobe internetu uz to funguje uplne jinak nez tamhle pred 10, 20, 50 lety, ale to mladi je porad stejne, plne idealu... no tak jim to prejme.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat