Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Greta bojující

Nezpochybňuji změnu klimatu, jen sám jsem na vážkách, jak velký vliv na to má činnost člověka.

Podla mna clovek na to vplyv ma, pretoze vzhladom na rozne vyvojove stupne Zeme by malo oteplovanie nastavat vyrazne pomalsie. Je blbost, aby sa klima tak razantne menila radovo v desiatkach rokov prirodzene.
Navyse vplvy cloveka ma svoju fyzikalnu logiku.

Vadí mi na tom, že se z toho dělá náboženství a skrývá se za tím byznis. Dělá se eko v Evropě a přijde mi to právě jako zametání uklizeného dvorku, ale sousedi okolo tam mají hnůj a smetiště, ale svým úklidem chceme dosáhnout titulu Vesnice roku.

Suhlasim. Greta mala dobru myslienku, sla dobrym smerom, ale uz je na nu namotaneho kopec balastu a tak ako stretnes debilov, co ignoruju vedecke fakty (Trump a spol), tak stretnes na druhej strane zaslepenych vyznavacov viery (v tomto pripade eko). A kde si ty? Niekde uprostred a sam. Aspon ja sa tak pomerne casto citim...aj tu na debatach;o).
Momentalne je peknym prikladom Cina. Zacala si doma upratovat, vyvaza odpad mimo krajinu...kde tak asi? Moj typ je Afrika. Cize bordel namiesto toho, aby zmizol recyklaciou, ci zmenou skodlivosti sa len jednoducho uprace z vlastnem dvorku u susedov. Preco Cina investuje v Afrike?
Zober si diesel-gate. Nahypovana afera, pritom sedliackym rozumom je jasne, ze diesel je uspornejsi ako benzin a tym padom produkuje menej CO2. Staci sa pozriet do papierov motorov dnesnych. A furt pocuvas ako sa musi diesel zakazat len CO2. A ked poukazes na toto tak prepnu na NO2. A tak kluckuju dokolecka.
Zober si tlak na elektrifikaciu. Blbost na entu. Nebude dostatok elektriky, auta sa nemaju hromadne, kde nabijat, ekologickost elekromobilov je vzhladom na vstupne suroviny diskutabilna, vytaznost baterii je miziva, elektricke auto nie je mozne plnohodnotne pouzivat (zapcha, klima, kurenie), pretoze hrozi vybitie baterie...atd.
A predsa je neustaly tlak na elekricke auta. Preco, ked evidentne na to nemame este technologicky?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat