Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Greta bojující

Dnes jsem měl k jídlu klobásu s hrachovou kaší s osmaženou cibulí. S hrůzou jsem po nějaké době zjistil, že ze mě každou chvíli vychází mrak metanu. Uvědomil jsem si, jakým strašným způsobem zesiluji tvorbu skleníkového efektu, neboť metan je ještě větší ničitel přírody, než kysličník uhličitý. Horečně jsem prohledal lékárničku. Hurá! Našel jsem Espumisan, ten omezuje v těle tvorbu nebezpečného plynu.
Výsledek se dostavil jen částečně, i tak jsem se stal nebezpečným faktorem pro naši ohroženou planetu.
Potřeboval bych teď na toaletu, ale snažím se to držet. Uvědomuji si totiž, kolik asi metanu vychází z nádrží čističky odpadních vod.
Večer jsem viděl v tel. novinách krátkou ukázku velmi emotivního projevu slečny Gréty. Jak velmi vzrušeně, silně emoticky s tragickým výrazem v tváři a slzami v očích pronášela svou řeč. Její varování o brzké apokalypse, zničení světa v krátké době a vážné poučení světově uznávaným vědcům co by se mělo dělat a nedělá, nemohlo nikoho nechat chladným. Různí vědci, politici a další zůčastnění, se svými vysokými školami a akademickými tituly se choulili v sedadlech, a styděli se jak malí kluci, před jejími znalostmi ve věcech klimatologie, a její schopností předvídat následující vývoj.
Já koukající na televizní obrazovku, jsem si nejprve řekl, na co ta holka jede, to musí bejt dobrej matroš...
Vzápětí jsem se strašně zastyděl. Ano to je ono. Takoví lidé jako já, se zasluhují o zničení planety. Nezodpovědně se cpou hrachem s cibulí, se všemi následky, vaří to ještě k tomu na plynu a tím zanechávají uhlíkovou stopu. Když jsem si uvědomil, že v neděli jsem jedl hovězí na houbách, bylo mi jasné, že pokud přístup nezměním, není pro mě na této planetě místo. Strašná představa, kolik asi vyprodukoval ten býk metanu, než mi jeho část skončila na talíři. A to zapomínám na úděsnou uhlíkovou stopu, co zanechal traktor, co mu vozil krmení.
Polepším se. Už nikdy nebudu jíst hrách ani hovězí. A až konečně opustím tuto zem, nenechám se zpopelnit. Tím bych zanechal značnou uhlíkovou stopu. Ale i tak mám pochyby. Nevznikne při mém rozkladu v zemi také metan? Ach jo..... :puff::beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat