Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

že bude monitorovat můj pohyb na veřejném prostranství, které je stejně tak moje, jako jeho, tak tvrdím, že překročil míru,

To je zaujimavy pravny pohlad...skoro az komunisticky. Co je tvoje na namesti vaseho mesta? Pozemok? Nejaky dom? Ci fakt, ze v danom meste byvas ta opravnuje narokovat si a hovorit je to moje a ja si tu nezelama toto a toto? Myslim, ze vlastnictvo ludu uz v ustave nemate.
Ok kladies si otazku a co opravnuje toho hejtmana/starostu. Fakt, ze je to voleny zastupca a ma na starosti cele mesto/oblast a ty keby si bol ako spravca povereny spravovanim isteho uzemia a usudis, ze na zvysenie bezpecnosti potrebujes kamery tak si ich tam tiez proste das a nepytas sa ludi, co ti chodia po pozemku ci s tym suhlasia.

A ten argument je přesně ten, že ty naprosto nerozlišuješ soukromým a veřejným a hrozně se divíš, když ti někdo sere na benefit, že mu ukradené kolo na chodníku před poštou (možná) dohledají za pomocí kamerového systému a jinak by o něj určitě přišel...

A to je presne ten tvoj pohlad, ja to teraz otocim...ty verejne priestrantvo povazujes za svoje sukromne a nezelas si, aby bolo monitorovane. Mas na to pravo? Imho nie a skus ist s tym na sud...asi pohoris nie? Preco mas pocit, ze ty ako obcan/jednotlivec mozes urcovat pravidla na uzemi, na ktore nemas ziaden pravny narok? Imhho jedina pravna cesta je spisanie peticie a ist s tym za starostom.
Inak potom nerozumiem odkial si nabral ten pocit, ze ty mozes urcovat to, co sa deje na cudzom pozemku/uzemi.

Hosi ja som z vas fakt unaveny, vy ste citali knizky, mozno videli nejake filmy, ale mam pocit, ze absolutne nepremyslate nad tym, co realne v buducnosti bude a bojite sa veci, ktore zdaleka nie su take strasne.
Vies co desi napriklad mna? Drony. A vies preco? Pretoze je to kurevsky rychlo sa rozvijajuce odvetvie a obrovskym potencialom. Drony sice zatial pouziva hlavne armada a zopar fandov, ale je len otazkou casu, kedy sa dostanu do vyzbroje policie, pretoze take automobilove nahanacky, ci beh za zlodejom po ulici budu minulostou. Ak si ta zoberie do parady partia dronov neschovas sa a neutecies.
Mozu ta sledovat z vysky, kde ich ty neuvidis, mozu ta aj eliminovat bez toho, aby si ich vobec videl...pravdupovediac sa divim, ze sa drony nezacali pouzivat este vo velkom profi zabijakmi...tym nemyslim tie velke s raketami, ale mensie so strelnou zbranou.Dron sa dokaze vznasat na mieste, zastabilizovany je, a zastrelit ta na 1km bude prenho hracka. Kdekolvek, kedykolvek, mozes byt aj doma, bez kamier s falosnym pocitom bezpecia. Nie je desivejsia predstava ako kamery na namesti? A do par rokov kludne realna, keby mali sucasne drony lepsiu vydrz chodu na baterie myslim si, ze uz ich policajti pouzivaju davno.
Ak uz si presvedceny o tom, ze establishment bude zneuzivat prostriedky na tvoje sledovanie tak ver tomu, ze sledovat ta dronom je vyrazne efektivnejsie ako ta hladat na kamerach medzi tisicmi dalsich ludi.
A ako som povedal dronu neutecies (jednemu mozno, particke uz nie)...jedine cez metro snad...a tam ta zase chytia tie kamery;oP.

P.S. Ked v buducnosti uvidis v novinach clanok a o nasadeni noveho pomocnika pre mestsku/statnu policiu (rozumej drona) spomen si na tuto nasu debatu. A na taketo nieco budeme cakat kratsie ako si myslis.
P.P.S.

Podívej, zřejmě je to pro tebe nepochopitelné, jako pro mě podvojné účetnictví, ale já jsem skutečně ochoten "riskovat" ("riskovali" jsme tady kurva stovky a tisíce let bez kamer na veřejném prostranství ) i to dokazování použití institutu krajní nouze bez kamerového systému, pokud budu mít zaručen pro mě největší benefit = mé soukromí!

Este raz sa zamysli na definiciou sukromia na verejnom priestranstve...ono je totizto trosku oxymoron.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat