Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Já jsem s tebou ve shodě a v podstatě jsi mi vnuknul myšlenku, že jiskra už je zažehnuta...

V jedné takové měli všichni lidi v zápěstí čip. Sloužil ke všemu, identifikaci, vstupu kamkoliv, placení.

Kdo z vás si byl v posledním roce vyřídit novou občanku? Já ano, bo jsem se oženil.
První šok - občanka má čip, jako na kreditní kartě (nosič informací) a musíte si k němu zvolit PIN. Moje otázka k čemu byla zodpovězena jednoduše můžete si aktivovat službu, kdy NĚKTERÉ úkony nemusíte vykonávat na úřadech, ale můžete se přihlásit z domu, koupíte si jen čtečku/terminál. Já na to OK, můžu, ale nemusím, takže já nemám zájem, můžeme nechat čip neaktivní?" následovalo "nečekané" ne, čip si musí aktivovat každý, zadejte si tady PIN

když jsme vyřešili peripetii s PINem, následoval šok č. 2

Poprosím vás o otisky! Chvíli koukám, pak se zmůžu jen na Čehožeto? Úřednice otráveně No potřebujeme vaše otisky obou ukazováčků tady na tu čtečku...
Po další chvilce čumění, kdy jsem byl zmatený, jak slepá lesba na rybím trhu jsem se jal s úřednicí diskutovat že si to musím ověřit, protože mi nepřipadá normální, aby bezúhonnému občanovi brali otisky prstů jen tak z plezíru... Odpovědí mi bylo, že nejsem první ani poslední, ale že je to nařízení EU a že bez toho občanka prostě nebude...

Inu měla pravdu...

Když pominu fakt, že se tady pořádají statisícové demonstrace, protože nějaký nesvéprávný ožrala odmítl odvolat ministra kultury a jmenovat toho, kterého si vybrala partička softkomunistů (záměrně to zlehčuju, vím, že to nebylo jen o tom), tak o tomto nóvu jsem se kurva nedozvěděl z palcových titulků, nebo z generální stávky občanů ČR. Ne, prostě se to implementovalo a nikomu to kurva nevadí!

No a včil se vraťme oslím můstkem zpět a popusťme uzdu konspirační fantazii.

Kdo byl nehoden, tomu vypli čip a tím ho odsoudili k smrti hladem (nic si nekoupil, nebylo jak), nebo k vyhnanství do divočiny, kde žili odpírači čipů. Jenže na ně se pořádaly hony, jako na kacíře.

Máme tu občanku s čipem, otisky prstů a fotografií majitele...

Pojďme spolu zachránit svět! Zrušíme hotové peníze, i kreditní karty od bank, máme přeci občanský průkaz, který má stejné fičury, jako kreditka od Fio. S tím rozdílem, že může být do plateb přidána podmínka identifikace platícího vizuálně, nebo pomocí otisku prstu.
Halelůjá! Už žádné prodávání alkoholu rizikovým občanům, žádný prodej cigaret! Máš nadváhu? Zapomeň na hranolky, bůček a čokoládu! Budeme nejzdravější, nejdisciplinovanější a nejméně závislý (na čemkoli) kontinent na světě!
Ten čínský sociální kredit není taky zas tak blbý nápad. Podle kreditů na čipu občanky by to šlo rozšířit i na spotřební "zbytné" zboží, jako je čtivo, elektronika, návštěva restaurací, klubů, kin, nebo sportovních událostí... Prostě zlobíš, nebude cukřík!

PROSTĚ KURVA KRÁSNÝ SVĚT PLNÝ BENEFITŮ!

A to jsi nikomu ani nemusel narušovat osobní integritu a zavádět mu čip do zápěstí... ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat