Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Jak říkám, když se dokážeš takto ptát

A ako sa lisia kamery vo firme od kamier na verejnych priestranstvach? Su to tie iste kamery, zaznamenavaju tu istu realitu. Su to proste kamery.

tak prostě další debata postrádá relevanci. Pokud nerozlišuješ "soukromé" (kde prostě nemusíš chodit, nemusíš tam pracovat atd.) a veřejné, tak není jak se dohodnout.
koneckonců pořád jedeš ve stejné vlně: "Tu benefit, tam benefit, podívej se tady Filipínec, tam Ind, AHA, co ty na to? Kdyby nebylo kamer, určitě sedí!"
Pořád dokola... Problém je, že tobě nikdo nebere ty "benefity", ano ty tam rozhodně jsou, ale proti tomu stojí hodnota (to je přesně to, na čem se nemůžeme shodnout, prostě proto, že ty to v sobě takto nastavené nemáš) soukromí člověka a neochota zavádění institutu velkého bráchy. Zkus pochopit, že i když tady dáš 1000 případů, přidáš k tomu "coby kdyby tam kamery nebyly", tak ti na to prostě sere bílej tesák. Je to pro tebe jistě nepochopitelné, ale někteří to tak prostě máme...
Jediná možnost, jak se ti to dalo připodobnit je použitím argumentačního faulu "nakloněné roviny", kdy poměr benefity / nevýhody taky silně převládá, ale i tobě by to mohlo připadat "už moc". Proto jsme tu někteří použili to čipování lidí. Ty ale nejsi žádný hlupák a smeteš to jednoduchým "to tu nikdo zavádět nebude".
Když si odmyslím, že bych rád vlastnil tvou křišťálovou kouli, tak pokud si ten příměr v sobě takto jednoduše "vyřešíš", nezamyslíš se nad tím, že princip je naprosto stejný (vážení pouhých, surových benefitů vs nákladů, bez aplikace nějakých morálních zásad a hodnot), pak nezbývá, než to, co jsem udělal na začátku. Kamery máme "vyřešeny" a nezbývá doufat, že takto nadšených vítačů velkého bráchy bude co nejméně... Shodnout už se prostě nemáme technicky jak!

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat