Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Nie nezabudol, vdaka kadrovemu posudku som na gympli par hodin po prichode do 1.rocnika mal pohovor s triednou a hned si na mna sadla a mali sme jeden konflikt za druhym. Lebo citala blby posudok. Nastastie sa mi podaril prestup do inej triedy po par tyzdnoch.
Ale opat opakujem...co kritizujes? System, ktoreho pravidla nepoznas? Ci princip samotneho systemu a to je nejake znamkovanie obcana? A nemate v CR uz tiez nieco take? Nemate nahodou bodovy system u vodicov? Preco rovnako neprotestujes aj tam?
Aha povies te system sa neda zneuzit, ie body dostavas za nieco. A ten cinsky sa podla teba zneuzit da? Ty vies zaco budu bodovani? Lebo ani oni sami to este nevedia.
Neviem preco sem tahas Maa. Je to rovnaky nonsens ako keby som sucasnych Rusov kritizoval za Lenina a jeho revoluciu a donekonecna im to vycital, co sposobili svetu a sebe. Beznemu rusakovi je Lenin, ci Breznev ukradnuty. Chce ma kopec vodky, dobre auto, najnovsi mobil a ist sa najest do mekaca.
Budes sa divit, ale podla mna Cine zalezi na tom aby sa jej obcania citili dobre. Cina nepotrebuje silny disent, nechce plosne nepokoje a nejaku bublajucu nespokojnost, pretoze vedia, zeby sa aj teraz vsemocna strana mohla za takychto okolnosti zrutit.
Preco sa asi tak zvysuje obrovskymi skokmi zivotna uroven bezneho cinana? Co myslis? Pretoze najedeny a spokojny obyvatel ti nebude pindat, ze ho sleduje kamerovy system na kazdom kroku, ze nema YT, ci Google ako povoleny.
Problem je nasledovny. My sme tu velmi liberalny v Europe. Ja sa povazujem tiez celkom za liberala, ale na druhej strane uznavam, ze toto nie je zdaleka najrychlejsia a najlepsia cesta ako nieco dosiahnut. Cina nas zachvilu ubije capicami, budu (uz podla mna su) pred nami roky vo vyvoji technologii, v ekonomike a zivotnej urovni a my na zapade sa opat raz staneme zaostalymi oproti nim, rovnako ako tomu bolo za cias Marca Pola.
Zatedy co sa na SK(CR) tahaju sudy s majitelmi pozemkov a premysla sa kade povedieme dialnicu, pretoze vykopany tunel ohrozuje vzacne zivocichy, zatedy co cakame na nejake peniaze z eurofondov, aby sme vobec nieco mohli stavat a rozkradnut si postavia cinania tisicky km dalsich dialnic. My si tu tak trosku napredujeme krokom, cinania dopredu utekaju.
Co bude tak za par rokov? Kupia si nas vsetkych ako Bolek? Znicia nasu ekonomiku silou penazi?
Ja sa Ciny celkom bojim, zachvilu nebude mat protistranu, ktora by sa jej postavila a to ani vtedy ak USA a EU prestanu spolu bojovat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat