Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

No vidis a zase ukazujes svoju neznalost.
Cinania zacali brat ekologiu vazne a to dost. Min u seba. Naozaj by bolo dobre si pozriet nejake videa o Cine, idealne ludi, ktori tam realne ziju. Naprikla viem o tom, ze zatvaraju(li) neekologicke tovarne, majitel dostal ultimatum a ked ho nesplnil tak mu fabriku zavreli. Ze zacali uz davnejsie riesit smogovu situaciu vo velkomestach lebo pochopili, ze takto ludia zit spokojne nebudu. A oni nepokoje nechcu.
Toto si neviem predstavit, zeby sa v "demokratickej" Europe dialo, pretoze u nas zburat co i len ciernu stavbu je protiustavny zlocin...proste vydobytky demokracie.
Mozno by si potom vedel, ze Cina prestala dovazt a skladovat odpad na svojom uzemi a naopak pokusa sa ho teraz vyvazat. Respektive presli na recyklovanie, ale ten proces bude trvat dlhsie tak prebytky teraz vyvaza.
Ano zametaju si predovsetkym pred vlastnym prahom a verim tomu, ze nejaky africky stat sa pekne plni bordelom z Ciny.
K tym Ujgurom a pracovnym taborom...svet nie je dvojfarebny a ja netvrdim, ze Cina je ok a Ujgurovia su zli. Netvrdim ani opak. O taboroch neviem nic, len to, co sa popisalu nase zapadne "ludsko pravne" media. Ze sa v Cine porusuju ludske prava? Urcite. Deje sa to plosne? Nemyslim. Ze Cinanania terorizuju Tibet? Ano. Ze su drsni na Ujgurov a snazia sa potlacit ich separasticke hnutie? Urcite ano. Ze existuju pracovne tabory? Pravdepodobne ano. Ze su to nieco ako koncentraky? Urcite nie.
Zober si, ze o tych taboroch mas informacie len z jednej strany. Strany, ktora je proti sucasnej Cine. Cinsky disent ti nepovie, ze sucasny system je ok, nepovie nic dobre nanho, pretoze proti nemu bojuje. Je jasne, ze bude pracovne tabory prirovnavat ku koncentrakom. A kde je pravda? Netusim. Chcel by som byt v takom tabore? Asi nie, vesele to tam nebude;o).
Co sa tyka Honkongu tak tam je snad jasno. Cina chce Honkong postupne asimilovat, uz sa im to z vacsej casti aj podarilo. A ze sa zvysky Honkongu brani? Logicke. Ale nemaju sancu.
Honkong je strateny, bol uz v case ked ho Briti odovzdavali Cinanom. Nevidim ziadnu alternativu pre Honkong a sucasna generacia sa uz skor citi Cinanmi ako obcanmi Honkongu.
Ak by som este niekomu sancu daval je to skor Taiwan, aj ked ani oni asi nemaju proti velkej Cine sancu...otazka skor je ako ho chce Cina asimilovat inak ako vojenskym zasahom, na ktory sa zatial neodhodlala, ale ak Cina este ekonomicky a vojensky zosilnie povazujem ho za pravdepodobny.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat