Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Čína vs KLDR

Jenže ty sis v jedné části vzal do hlavy, že něco tvrdím (že to funguje celoplošně a v ostrém režimu) a následně jsi se jal mě usvědčovat ze lži. Jenže já to prostě nikde netvrdím...

Pozor ja tvrdim nieco ine. Ze ty kritizujes system, ktory sa este len rodi, nema jasne pravidla a uz je pre teba neprijatelny, pretoze ty uz dopredu vies ako bude fungovat a ako sa bude zneuzivat. Ja hovorim nechajme tie system prejst aspon do beta stadia a uvidime ake budu mat + a -. Ako mozem inak kritizovat system, ktoreho pravidla nepoznam?
Naopak su zname pripady, ked clovek sposobil napr vo verejnej doprave vytrznost a kreditovy system mu zablokoval moznost na cas tuto dopravu pouzivat. To sa ti zda zle? Mne to pride naopak fajn. Najma vzhladom na to, ze kazdy cestoval po Cine ti povie, ze Cinania (hlavne z vidieka) su proste prasce nevychovane a nevedia sa spravat. Ako chces naucit bezneho cinana, ze plut na zem v nakupnom centre sa nema, ze odhadzovat odpad, kdekolvek si zmyslis na verejnom priestranstve tiez nie a pod?
K tomu reporterovi...takze ty veris naozaj propagande? Cize cinania si spravili test, pozvali si nan zahranicneho novinara a zrazu bum...celemu svetu oznamili, ze maju supersystem schopny scifi veci.
Sorry ja kamery montujem, viem ako funguju sw na rozpoznavanie tvari, na pocitanie ludi, ci citanie SPZetiek aut. Navyse sa pohybujem v medziach fyziky a rozpravkam o 7min najdeni reportera v Sanghaji z fotky z preukazu neverim.
Za to scenarov ako si to cinania mohli ofejkovat mam milion.
Aha povies si, ze Cinania maju highend stroje a ja prichadzam do styku s niecim horsim...tak tomu dufam nebudes verit.
Ak to chces v cislach tak pocitanie osob funguje na kamerach na 99%, rozpoznavanie SPZetiek na 70-80% a identifikaciu osob posudit neviem, pretoze nemam k tomu pristup, ale vzhladom na zlozitost technologie silne pochybujem o vysokej uspesnosti.
Premyslaj hlavou...ja mam napriklad Huawei P20 Pro a hoci rozpoznavanie tvarou pokrocilo pomerne dost za posledne roky aj tak ma moj telefon tak 70% uspesnost. A pozor bavime sa o idealnych podmienkach, pretoze ide o priamy pohlad na tvar pod +- rovnakym uhlom z bezprostrednej blizkosti, kde je tych bodov na porovnanie tisice. Stacia ine svetelne podmienky, pristrihnuta brada, ine vlasy a telefon sa mi neotvori. A kolkoze MPx kameru mam vpredu? Urcite viac ako maju bezpecnostne kamery.
A teraz si zober bezpecnostnu kameru, ktora musi zachytit na sledovanom priestore desiatky az stovky ludi/tvari, vidi ich pod roznymi uhlami a musi najst podobnost s fotografiou z preukazu. Ti ludia sa navyse pohybuju a to roznymi rychlostami. Sorry ty tomu naozaj veris? Ty veris, ze bezna 2-4Mpx bezpecnostna kamera dokaze identifikovat tvar z rozneho uhla? Ty veris, ze na vzdialenost par desiatok metrov (bezna vzdialenost bezpecnostnych kamier) dokazes z tych par pixelov identifikovat crty?
Na rozpoznanie crt tvare existuje vzorec, pred nedavnom som robil ponuku pre klienta, kde bola podmienka identifikacia tvare aj za nocneho videnia a robili sme s dodavatelom prepocet poctu MPx vzhladom na vzdialenost, kde bude este mozne rozoznat crty tvare, aby sme vedeli aku maximlanu vzdialenost dana kamera moze sledovat a kolko MPx bude na to potrebovat.
Proste nezime z filmov ala Mission impossible, zime v realnom svete a neverme rozpravkam.
Ak chces vediet, ci by sme vedeli realne zaznamenavat tvare ludi na identifikaciu a skusit ich stotoznovat s fotkami s preukazov tak ano pravdepodobne by to slo napriklad pri vstupe do metra cez listkove turnikety, pretoze ides kolmo nan, ides ustalenou rychlostou (vies nastavit uzavierku a clonu), su tam stale svetelne podmienky a drviva vacsina ludi sa diva pred seba. Mas zaber podobny zaberu na fotografii a mozes sa pokusit o stotoznenie. Zalezi na prespekulovani algoritmu, ci dokaze uspesne identifikovat tvar cloveka. Ale aj tak by som si tipol, zeby zdaleka neslo o 100% system, moj odhad je, zeby mal tak 10-20% chybovost.
Ale bezna bezpecnostna kamera? Zabudni.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat